Skvelý hovädzí guláš s knedlíkom. Fakt je super :)
Hovädzí guláš ktorý je tak skvelý že si nájde na vašom stole stabilné miesto.
Mäso umyjeme a osušíme.. nakrájame na kocky cca 3x3 cm tak že šľachy a blany vyrežeme preč. Zvlášť si nakrájame cibuľu na stredne-drobno a tú pražíme na oleji tak aby určite neprihorela! Pridáme červenú papriku (ja dávam 2-3 kopcovité čajové lyžice), premiešame a pridáme mäso.
Ak si chcete varenie urýchliť v tlakovom hrnci, stačí nám zaliať tesne nad mäso, ale ak varíme v obyčajnom hrnci, tak 5 cm nad mäso... Pridáme všetky koreniny spomínaný krajec chleba, prikryjeme a varíme. V tlakovom hrnci varíme cca 30 až 40 minút... v obyčajnom hrnci asi 2 hodiny.
Ak už dovárame mäso, tak nesmie byť vody viac ako 1 cm nad povrch mäsa. Teraz vyberieme všetko mäso (len mäso) a bobkový list. Ostatný vývar rozmixujeme tyčovým mixérom tak aby sa úplne stratil všetka cibuľa.
Vrátime mäso a môžeme podľa potrieb dochutiť. Najlepší je z knedlíkom. Prajem dobrú chuť
Teším sa s každej odozvy, na každý recept. Ak predsa navaríte podľa niektorého z mojich receptov, budem ešte radšej ak zanecháš komentár :)
Zobraz profil