Recept
Komentár kuchára
U nás doma veľmi obľúbené jedlo.
Popis
Veľmi chutné bravčové srdiečko pripravené na tmavom pive. Odporúčame vyskúšať.
Potrebujeme:
- 2 KS Bravčové srdce recepty
- 3 KS Cibuľa recepty
- 150 g Slanina recepty
- 300 ml Pivo tmavé recepty
- 250 ml Horúca voda recepty
- 5 KS Čierne korenie (guličiek - celé korenie) recepty
- 5 KS Nové korenie (guličiek - celé korenie) recepty
- 1 štipka Rozmarín recepty
- 1 PL Múka hladká recepty
- 100 ml Pitná voda (studená) recepty
- 1 ČL Soľ (môžeme aj 1/2 kocky masoxu ) recepty
- 1 štipka Čierne korenie mleté recepty
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Srdiečka nakrájame na širšie plátky a pod tečúcou vodou odstránime krvavé usadeniny.
-
Krok 2.
Do hrnca dáme slaninku nakrájanú na širšie pásiky spolu s nadrobno nakrájanou cibuľkou a približne 3 minúty restujeme. Pridáme plátky mäsa a z prudka zo všetkých strán oprážime. Pridáme korenie, rozmarín, jemne osolíme a podlejeme pivom. Na silnom ohni bez prikrývky necháme polovicu piva odpariť. Podlejeme 250 ml horúcej vody a hrniec zakryjeme tlakovou prikrývkou. Od doby varu varíme na miernom ohni 40 minút.