Maruška Páralová profilová foto

Porcií 4
Minút55
NáročnosťNízka

(4.63 / 5)
Videné: 7 840 x
Vytvorené: 21.10.2018

Kategória:
Mäsité jedlá
Základ výživy a bielkovín

Komentár kuchára

U nás doma veľmi obľúbené jedlo.

Popis

Veľmi chutné bravčové srdiečko pripravené na tmavom pive. Odporúčame vyskúšať.

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Srdiečka nakrájame na širšie plátky a pod tečúcou vodou odstránime krvavé usadeniny.

  • Krok 2.

    Do hrnca dáme slaninku nakrájanú na širšie pásiky spolu s nadrobno nakrájanou cibuľkou a približne 3 minúty restujeme. Pridáme plátky mäsa a z prudka zo všetkých strán oprážime. Pridáme korenie, rozmarín, jemne osolíme a podlejeme pivom. Na silnom ohni bez prikrývky necháme polovicu piva odpariť. Podlejeme 250 ml horúcej vody a hrniec zakryjeme tlakovou prikrývkou. Od doby varu varíme na miernom ohni 40 minút.

  • Krok 3.

    Hrniec ochladíme, otvoríme a k mäkkému mäsu pridáme vo vode rozmiešanú múku. Hustotu omáčky si prispôsobíme našim zvykom a podľa potreby dochutíme soľou a mletým korením. Ako príloha sa hodí kus kus, ryža alebo knedlík.

Načítam obsah...