Mária Fiľakovská profilová foto

Porcií 4
Minút50
NáročnosťNízka

(4.75 / 5)
Videné: 4 936 x
Vytvorené: 02.10.2018

Kategória:
Mäsité jedlá
Základ výživy a bielkovín
  • Kuchyňa : Slovenská
  • Autor : prosvet

Komentár kuchára

Na prvý pohľad nič zvláštne. Ale až sa do toho zahryznete, nebude Vám nikdy dosť :)

Popis

Pokiaľ Vás už omrzeli klasické recepty a radi by ste skúsili niečo nové a netradičné tak skvelou alternatívou je tento úžasný recept.

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Zemiaky nakrájané na kocky uvaríme v osolenej vode a urobíme z nich klasickú kašu. Bravčové mäso a cibuľu nakrájame na menšie kocky. V hlbšej panvici si na oleji orestujeme cibuľu, pridáme mäso a z prudka opražíme asi 3 minúty. Pridáme soľ a čierne mleté korenie. Za stáleho miešania orestujeme, znížime teplotu, zakryjeme a necháme dusiť asi 15 minút. Potom odkryjeme a a restujeme cca 4 minúty, kým sa nám prebytočná šťava neodparí.

  • Krok 2.

    Lístkové cesto si rozdelíme na 4 časti. Každú rovnomerne rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika. Na užších krajoch pozdĺž prerežeme. Do stredu cesta dáme 2 - 3 PL zemiakovej kaše, na to mäso a na kocky nakrájané kyslé uhorky. Cesto zabalíme z každej strany, tak aby sme rez mali v strede. Tvar loďky vyrobíme tak, že ho po stranách trocha roztiahneme. Na vrch kde sa nachádza mäso posypeme nastrúhaný tvrdý syr.

  • Krok 3.

    Pripravené loďky poukladáme na dostatočne veľký plech vyložený papierom na pečenie a papier dáme aj pomedzi každú loďku aby sa nám nezlepili dokopy.

  • Krok 4.

    Každú loďku potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 25 minút. Upečené loďky môžeme podávať napr. so zeleninovým šalátom.

Načítam obsah...