Recept
Komentár kuchára
Na prvý pohľad nič zvláštne. Ale až sa do toho zahryznete, nebude Vám nikdy dosť :)
Popis
Pokiaľ Vás už omrzeli klasické recepty a radi by ste skúsili niečo nové a netradičné tak skvelou alternatívou je tento úžasný recept.
Potrebujeme:
- 1 Kg Zemiaky recepty
- 400 g Bravčové mäso (napr. pliecko alebo stehno) recepty
- 1 KS Cibuľa recepty
- 500 g Lístkové cesto recepty
- 50 g Syr (nejaký tvrdý podľa vlastného výberu) recepty
- 4 KS Uhorky nakládané recepty
- 1 KS Vajce recepty
- 1 štipka Soľ recepty
- 1 štipka Čierne korenie mleté recepty
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Zemiaky nakrájané na kocky uvaríme v osolenej vode a urobíme z nich klasickú kašu. Bravčové mäso a cibuľu nakrájame na menšie kocky. V hlbšej panvici si na oleji orestujeme cibuľu, pridáme mäso a z prudka opražíme asi 3 minúty. Pridáme soľ a čierne mleté korenie. Za stáleho miešania orestujeme, znížime teplotu, zakryjeme a necháme dusiť asi 15 minút. Potom odkryjeme a a restujeme cca 4 minúty, kým sa nám prebytočná šťava neodparí.
-
Krok 2.
Lístkové cesto si rozdelíme na 4 časti. Každú rovnomerne rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika. Na užších krajoch pozdĺž prerežeme. Do stredu cesta dáme 2 - 3 PL zemiakovej kaše, na to mäso a na kocky nakrájané kyslé uhorky. Cesto zabalíme z každej strany, tak aby sme rez mali v strede. Tvar loďky vyrobíme tak, že ho po stranách trocha roztiahneme. Na vrch kde sa nachádza mäso posypeme nastrúhaný tvrdý syr.