V miske si rozmiešame pretlačený cesnak s olivovým olejom, petržlenovou vňaťou, čili pastou, pridáme soľ, čierne mleté korenie a tymián. Zmes dôkladne rozmiešame.
Jahňacie mäso (bok s rebrami) opláchneme, osušíme a narežeme na kotlety pekne pozdĺž okolo kostí. Vložíme do misy a každú kotletu z každej strany dôkladne potrieme pripravenou zmesou bylín a korenia. Zakryjeme a necháme v chladničke odležať aspoň 6 hodín.
Na panvičku si dáme rozohriať trocha oleja a opatrne vkladáme odležané kotlety. Opekáme 3 až 5 minút z každej strany. Po cca 4 minútach opekania z jednej aj druhej strany bude mäso stredne kvalitne urobené. Ak chceme mať viac dopečené, vložíme ho na pár minút ( cca 10 ) do rúry.
Pre pridávanie komentára sa prihláste.