Krásne ružový, šťavnatý a chuťovo výborný. Toto je náš recept na tento dokonalý steak.
Hríby alebo šampióny nakrájame na plátky a cibuľu na drobno. V hlbšom hrnci roztopíme 2 PL masla, pridáme trocha olivového oleja a keď sa zapení vysypeme nakrájané huby. Orestujeme, keď sa z nich odparí voda pridáme cibuľu, chvíľu orestujeme, pridáme na drobno nasekaný cesnak, soľ, čierne mleté korenie a nasekaný tymián. Trocha ešte premiešame a preložíme na tanier alebo do inej nádoby.
Mäso osolíme, okoreníme z oboch strán. Hrniec alebo panvicu utrieme papierovou utierkou. Rozpálime 2 PL masla, pár kvapiek olivového oleja a vložíme mäso. Pražíme ho 3 až 5 minút z každej strany. Keď je hotové vyberieme ho.
Do výpeku nalejeme červené víno, trocha premiešame, pridáme hovädzí vývar, zredukujeme a pridáme smotanu. Za stáleho miešania privedieme do varu. Vložíme mäsko, pripravené huby a krátko ohrejeme. Podávame so zemiakmi pripravenými podľa vlastného výberu. Odporúčam kašu :)
Dobrú chuť :)