Mária Fiľakovská profilová foto

Porcií 4
Minút60
NáročnosťNízka

(4.67 / 5)
Videné: 9 502 x
Vytvorené: 23.09.2018

Kategória:
Mäsité jedlá
Základ výživy a bielkovín
Pozor Súťaž!
Vianoce 2024 - Súťaž o sadu nožov - Ideš variť? Zapoj sa pridaním receptu a si v hre

Popis

Krásne ružový, šťavnatý a chuťovo výborný. Toto je náš recept na tento dokonalý steak.

Potrebujeme:

  • 4 KS Hovädzia sviečkovica (cca 1 a 1/2 cm hrubé plátky)    recepty
  • 4 PL Maslo    recepty
  • 150 g Hríb dubový ( hríb, šampión alebo iný dubák)    recepty
  • 2 PL Olej olivový    recepty
  • 1 KS Cibuľa    recepty
  • Načítavam ...
  • 4 strúčik Cesnak    recepty
  • 1 ČL Tymián (čerstvý alebo sušený)    recepty
  • 0.5 šálka Červené víno (najlepšie suché )    recepty
  • 1.5 šálka Hovädzí vývar    recepty
  • 0.5 šálka Smotana na šľahanie    recepty
  • 2 štipka Soľ    recepty
  • 1 štipka Čierne korenie mleté    recepty

VideoRecept - Hovädzí steak na červenom víne s hubami

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Hríby alebo šampióny nakrájame na plátky a cibuľu na drobno. V hlbšom hrnci roztopíme 2 PL masla, pridáme trocha olivového oleja a keď sa zapení vysypeme nakrájané huby. Orestujeme, keď sa z nich odparí voda pridáme cibuľu, chvíľu orestujeme, pridáme na drobno nasekaný cesnak, soľ, čierne mleté korenie a nasekaný tymián. Trocha ešte premiešame a preložíme na tanier alebo do inej nádoby.

  • Krok 2.

    Mäso osolíme, okoreníme z oboch strán. Hrniec alebo panvicu utrieme papierovou utierkou. Rozpálime 2 PL masla, pár kvapiek olivového oleja a vložíme mäso. Pražíme ho 3 až 5 minút z každej strany. Keď je hotové vyberieme ho.

  • Krok 3.

    Do výpeku nalejeme červené víno, trocha premiešame, pridáme hovädzí vývar, zredukujeme a pridáme smotanu. Za stáleho miešania privedieme do varu. Vložíme mäsko, pripravené huby a krátko ohrejeme. Podávame so zemiakmi pripravenými podľa vlastného výberu. Odporúčam kašu :)

  • Načítavam ...
  • Krok 4.

    Dobrú chuť :)

Načítam obsah...