Mária Fiľakovská profilová foto

Porcií 4
Minút60
NáročnosťNízka

(4.27 / 5)
Videné: 28 857 x
Vytvorené: 11.09.2018

Kategória:
Mäsité jedlá
Základ výživy a bielkovín

Komentár kuchára

Šťavnatý, voňavý a báječný srnčí chrbát z kuracieho mäsa. To musíte skúsiť.

Popis

Kurací srnčí chrbát je veľmi chutný teplý ale aj podávaný za studená. Vrelo odporúčam.

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Mäso nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme a necháme trocha postať.

  • Krok 2.

    Zmiešame kyslú smotanu s vajíčkami, múkou, soľou, petržlenovou vňaťou a cca 100 g nastrúhaným syrom. Pridáme mäso a spolu to dobre premiešame.

  • Krok 3.

    Formu na srnčí chrbát vyložíme plátkami slaniny tak, aby sa čiastočne prekrývali ale aby boli dostatočne dlhé a presahovali až cez okraj formy. Vložíme mäsovú hmotu, posypeme zvyšným nastrúhaným syrom a prekryjeme plátkami slaniny. Zakryjeme alobalom a pečieme v rúre cca 40 - 50 minút. Stiahneme alobal. necháme ešte chvíľku zapiecť slaninku a vyberáme z rúry von.

  • Krok 4.

    Upečený srnčí chrbát vyklopíme z formy a môžeme ešte na vrch jemne posýpať strúhaným syrom a ozdobiť petržlenovou vňaťou.

Načítam obsah...