Mária Fiľakovská profilová foto

Porcií 4
Minút50
NáročnosťNízka

(4.6 / 5)
Videné: 22 538 x
Vytvorené: 06.09.2018

Kategória:
Mäsité jedlá
Základ výživy a bielkovín
  • Kuchyňa : Slovenská
  • Autor : femina

Popis

Šťavnaté mäsko opečené v slaninke jemnej horčicovej chuti. Určite vyskúšajte.

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Kuracie prsia umyjeme, nakrájame na plátky a jemne osolíme. V mise si zmiešame olivový olej s horčicou, nakrájanou cibuľou, korením, nasekanou petržlenovou vňaťou a rozmarínom. Do pripravenej zmesi vložíme kuracie prsia, potrieme ich z oboch strán a necháme odležať v chladničke 2 až 3 hodinky.

  • Krok 2.

    Keď je mäsko odležané rozložíme si plátky slaniny a ukladáme na ne kuracie prsia. Ak je mäso väčšie dáme aj dva plátky slaniny vedľa seba. Opatrne zrolujeme a buď pečieme na panvičke na oleji - po dobu aby sa nám slanina nespálila ale aby bolo mäso z vnútra upečené alebo dáme na plech vymastený olejom a pečieme cca 40 minút pri 190°C. Podľa potreby podlievame malým množstvom vody.

Načítam obsah...