Autor Mária Laufová

Porcií 6
Minút100
NáročnosťStredná

(4.67 / 5)
Videné: 35 601 x
Vytvorené / Upravené: 27.08.2018

Kategória:
Mäsité jedlá
Základ výživy a bielkovín
  • Kuchyňa : Slovenská
  • Foto : femina

Recept

Popis

Plnená kapusta mletým mäsom alebo v našom prípade holúbky. Jednoduchý recept na skvelé jedlo. Recept s mletým mäsom

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Z kapusty odrežeme spodnú časť a celú hlávku dáme variť do horúcej vody. Necháme ju chvíľu povariť aby nám zmäkli listy. Keď je uvarená, vyberieme ju a horné listy oddelíme a rozložíme. Hrubé časti na listoch vyrežeme. Ak sú veľké, tak ich prerežeme na poly tak, aby sa dali plniť.

  • Krok 2.

    Mleté mäso si zmiešame s uvarenou ryžou, pridáme na drobno nakrájanú polovicu cibule, vajíčka, soľ, čierne mleté korenie a pretlačený cesnak. Všetko to spolu dobre rozmiešame.

  • Krok 3.

    Začneme plniť kapustné listy a to tak, že si z mäsa urobíme menší šúľok, dáme ju ho stredu listu a listom pekne obalíme. Takto naplníme všetky listy. Pripravené holúbky si uložíme do hrnca.

  • Krok 4.

    Na panvičke si oprážime na kocky nakrájanú slaninu, trocha neskôr pridáme druhú polovicu cibule spolu ešte chvíľu oprážime a tesne pred koncom pridáme mletú sladkú papriku. Párkrát zamiešame, pridáme paradajkový pretlak a zalejeme vodou (asi 2 - 3 dcl). Rozmiešame to a nalejeme na pripravené holúbky v hrnci. Tie následne prikryjeme a necháme dusiť domäkka.

Pridať komentár

Kuchár/ka

Mária Laufová

Pečenie a varenie sú pre mňa radosťou a spôsobom, ako potešiť svoju rodinu, deti a blízkych. Milujem objavovanie nových chutí, ale rovnako rada sa vraciam k osvedčeným domácim receptom, ktoré chutia všetkým generáciám.

Zobraz profil

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept

Komentáre (0)