listok
Mária Fiľakovská

Porcií 4
Minút 40
Náročnosť Nízka

(5 / 5)
Videné: 3 640 x
Cuketové rolky
  • Kuchyňa : Slovenská
  • Zdroj : femina

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Cuketu umyjeme, odrežeme obidva konce a nakrájame ju pozdĺž na tenké plátky. Keďže je to mladá cuketa, nie je potrebné ju nasoliť a nechávať aby zmäkla. Jemne ju osolíme a okoreníme až pred použitím.

  • Krok 2.

    Mleté mäso si rozmiešame s nadrobno nakrájanou cibuľou, pretlačeným cesnakom, nastrúhaným syrom a samozrejme soľou, čiernym mletým korením a červenou sladkou paprikou. Ak je zmes príliš riadka, môžeme pridať cca 1PL strúhanky.

  • Krok 3.

    Pláty cukety si rozložíme, jemne osolíme, okoreníme a dávame na každý plátok pripravenú zmes mäsa. Opatrne zrolujeme a prichytíme špáradlom. Pripravené rolky uložíme do plechu alebo zapekacej misy, ktorú sme si potreli olejom a pečieme v rúre pri 180°C cca 25 minút.

Komentáre (0)

Pre pridávanie komentára sa prihláste.