listok
Mária Fiľakovská

Porcií 4
Minút 30
Náročnosť Nízka

(3.89 / 5)
Videné: 34 335 x
Bravčové medailónky v slaninke
  • Kuchyňa : Slovenská
  • Zdroj : femina

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Bravčovú panenku opláchneme a nakrájame na plátky s hrúbkou cca 3cm. V miske si rozmiešame olej s horčicou, soľou, čiernym mletým korením a pretlačeným cesnakom. Nakrájané mäso dobre potrieme pripravenou zmesou a podľa možnosti ho necháme v nej trocha odstať (aspoň hodinku).

  • Krok 2.

    Namarinované mäsko vyberieme a každý kúsok obalíme plátkami slaniny z každej strany. Slaninku uchytíme špáradlami alebo previažeme špagátom aby nám dobre držala. Pripravené opekáme na rozohriatom oleji z každej strany pár minút alebo ho vložíme do rúry na 180°C na cca 20 minút.

  • Krok 3.

    Pred podávaním nezabudnime odstrániť špáradlá alebo špagát, ktorý sme použili.

  • Celý postup nájdeš SEM

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept