Mária Fiľakovská profilová foto

Porcií 4
Minút30
NáročnosťNízka

(4 / 5)
Videné: 36 109 x
Vytvorené: 27.08.2018

Kategória:
Mäsité jedlá
Základ výživy a bielkovín
  • Kuchyňa : Slovenská
  • Autor : femina
Pozor Súťaž!
Vianoce 2024 - Súťaž o sadu nožov - Ideš variť? Zapoj sa pridaním receptu a si v hre

Popis

Fantastické bravčové medailónky v slaninke, ktoré si viete doma pripraviť jednoducho a chutne.

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Bravčovú panenku opláchneme a nakrájame na plátky s hrúbkou cca 3cm. V miske si rozmiešame olej s horčicou, soľou, čiernym mletým korením a pretlačeným cesnakom. Nakrájané mäso dobre potrieme pripravenou zmesou a podľa možnosti ho necháme v nej trocha odstať (aspoň hodinku).

  • Krok 2.

    Namarinované mäsko vyberieme a každý kúsok obalíme plátkami slaniny z každej strany. Slaninku uchytíme špáradlami alebo previažeme špagátom aby nám dobre držala. Pripravené opekáme na rozohriatom oleji z každej strany pár minút alebo ho vložíme do rúry na 180°C na cca 20 minút.

  • Krok 3.

    Pred podávaním nezabudnime odstrániť špáradlá alebo špagát, ktorý sme použili.

  • Načítavam ...
Načítam obsah...