Recept
Komentár kuchára
Občas treba prekvapiť niečim špeciálnym rodinu, priateľov či samých seba. Preto treba skúsiť bravčovú panenku nie ak zložitým spôsobom prípravy len tak s bylinkami.
Popis
Panenka s bylinkami môže byť luxusné jedlo nie len v reštaurácií.
Potrebujeme:
- 150 g Bravčová panenka recepty
- 1 ČL Bazalka (môže byť aj sušena) recepty
- 1 PL Olej olivový recepty
- 1 KS Paradajka recepty
- 2 štipka Steak korenie (podľa chuti) recepty
- 1 štipka Soľ (podľa chuti) recepty
- 1 štipka Farebné korenie (podľa chuti) recepty
- 300 ml Smotana na šľahanie recepty
- 1 PL Pesto (bazalkové) recepty
- 1 štipka Soľ (podľa chuti) recepty
Omáčka
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Panenku nakrájame na kolieska ( plátky), jemne naklepeme, okoreníme steakovým korením. osolíme a opepríme farebným korením alebo čiernym korením. Jemne posypeme (sušenou) bazalkou.
-
Krok 2.
Na rozpálenú panvicu položíme panenku a orestujeme do zlatistá. Mäso vyberieme a do výpeku pridáme nakrájanú paradajku na kocky a orestujeme. Potom vyberieme a smotanu a bazalkové pesto. Omáčku povaríme a dochutíme soľou.
-
Krok 3.
Panenku s bylinkami servírujeme tak, že na tanier ukladáme mäso a pridáme paradajky. na koniec všetko polejeme omáčkou. panenku podávame so zemiakmi alebo ryžou.