Komentár kuchára
Neviem prečo sa to nazýva karbonátky, keď sú to obyčajne skvelé fašírky najlepšie na svete.
Popis
Karbonátky takzvané fašírky nikdy nie sú zlou voľbou.
- 1 KS Vajce slepačie recepty
- 3 strúčik Cesnak recepty
- 1 KS Cibuľa recepty
- 500 g Mleté mäso recepty
- 100 ml Pitná voda recepty
- 1 ČL Majoránka recepty
- 1 ČL Rasca mletá recepty
- 1 ČL Čierne korenie recepty
- 0.5 ČL Soľ recepty
- 2 ČL Petržlenová vňať recepty
- 2 PL Múka hladká recepty
- 1 hrsť Strúhanka recepty
- 2 dl Olej recepty
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Mleté mäso zmiešame s vodou a necháme cca 30 minút postáť v chladničke, aby bolo mäso pekne šťavnaté. Zatiaľ olúpeme cibuľu a nakrájame ma malé kocky.
-
Krok 2.
Po 30 minútach pridáme do mäsa vajce, majoránku, čierne korenie, rascu, prelisovaný cesnak, petržlen, soľ, nakrájanú cibuľu, múku a strúhanku podľa potreby kým sa pekne všetko nespojí. Zmes dobre premiešame. Zo zmesi potom tvarujeme malé karbonátky (fašírky), ktoré obaľujeme v strúhanke. Karbonátky opekáme na oleji alebo masti z oboch strán do zlatistá.
-
Krok 3.
Hotové karbonátky podávame s varenými zemiakmi alebo za studena s chlebíkom horčicou a kyslými uhorkami.