Kura môžte urobiť na neskutočne veľa spôsobov. Toto je jeden z tých chutnejších spôsobov.
Kura na paprike je taký rýchli a jednoduchý obedík pre každého.
Cibuľu očistíme a nakrájame na drobné kocky.
Na masle osmažíme jemne nakrájanú cibuľu. Keď je cibuľa zlatistá, vmiešame sladkú mletú papriku. Po spenení zalejeme trochou vody cca 3 dl, pridáme osolené kuracie prsia v celku a dusíme. Pri dusenú kuracie prsia obraciame a podlievame vodou podľa potreby.
Omáčku přecedíme na porce kuřete a prohřejeme. Mekké kuracie prsia vyberieme, šťavu zahustíme zápražkou, ktorú sme si pripravili z múky a masla vo vedľajšej miske tak, že rozpražíme maslo a pridáme múku. Zahustenú omáčku povaríme ešte asi 20 minút.Na koniec zalejeme smotanou, necháme zovrieť a dochutíme soľou alebo korením.
Kuracie prsia na taniery polejeme omáčkou a podávame s ryžou, cestovinou alebo zemiakmi.