listok
Deni 

Porcií 4
Minút 60
Náročnosť Stredná

(4.56 / 5)
Videné: 24 517 x
Holandský rezeň

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Bôčik očistíme a zbavíme kože. Pokiaľ je potrebné odstraníme z bôčiku zbytky kostí a chrupavky. Pripravené mäso nakrájame na kúsky ktoré môžme pomlieť. Bôčik môžme nahradiť aj bravčovým plieckom.

  • Krok 2.

    Namleté mäso osolíme, zmiešame s mliekom a zakryjeme fóliou aby do nej nevnikol vzduch a mäso necháme v chladničke uležať.

  • Krok 3.

    Zatiaľ si nastrúhame syr a pripravíme trojobal z múky, vajec a strúhanky.

  • Krok 4.

    Do uležaného mäsa vmiešame syr, podľa chuti a zmes opepríme, a okoreníme muškovitými orechom. Potom z mäsa vytvarujeme placky. Placky postupne obalujeme v múke, vajciach a strúhanke.

  • Krok 5.

    V panvici si rozpálime olej a obalené holandské rezne smažíme z oboch strán do zlatistá.

  • Krok 6.

    Vhodnou prílohou sú zemiaky v akejkoľvek úprave s ľahkým zeleninovým šalátom.

Kuchár/ka

Komentáre (0)

Pre pridávanie komentára sa prihláste.