Recept
Popis
Holandský rezeň z bravčového mäsa je stará dobrá klasika. Výborný obed a skvelý tip na recept. Dobrý recept, vyskúšajte
Potrebujeme:
- 550 g Bravčový bôčik (bez kostí) recepty
- 2 dl Olej (na pečenie) recepty
- 1 dl Mlieko polotučné recepty
- 200 g Eidam tehla recepty
- 2 štipka Čierne korenie mleté recepty
- 1 ČL Soľ recepty
- 1 štipka Muškátový kvet recepty
- 2 KS Vajce slepačie recepty
- 3 hrsť Strúhanka recepty
- 3 hrsť Múka hladká recepty
Trojobal
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Bôčik očistíme a zbavíme kože. Pokiaľ je potrebné odstraníme z bôčiku zbytky kostí a chrupavky. Pripravené mäso nakrájame na kúsky ktoré môžme pomlieť. Bôčik môžme nahradiť aj bravčovým plieckom.
-
Krok 2.
Namleté mäso osolíme, zmiešame s mliekom a zakryjeme fóliou aby do nej nevnikol vzduch a mäso necháme v chladničke uležať.
-
Krok 3.
Zatiaľ si nastrúhame syr a pripravíme trojobal z múky, vajec a strúhanky.
-
Krok 4.
Do uležaného mäsa vmiešame syr, podľa chuti a zmes opepríme, a okoreníme muškovitými orechom. Potom z mäsa vytvarujeme placky. Placky postupne obalujeme v múke, vajciach a strúhanke.
-
Krok 5.
V panvici si rozpálime olej a obalené holandské rezne smažíme z oboch strán do zlatistá.
-
Krok 6.
Vhodnou prílohou sú zemiaky v akejkoľvek úprave s ľahkým zeleninovým šalátom.