Popis
Chilli con carne možno nie je z Mexika ale rozhodne to tak pôsobí a prináša pálivý zážitok.
- 1 KS Cibuľa recepty
- 500 g Mleté mäso (hovädzie ideálne) recepty
- 150 g Fazuľa farebná škrvnitá recepty
- 5 strúčik Cesnak recepty
- 1 KS Paprika červená recepty
- 2 štipka Čierne korenie mleté recepty
- 2 KS Čili paprika (podľa chuti) recepty
- 500 ml Hovädzí vývar (podľa chuti) recepty
- 3 KS Paradajka recepty
- 2 štipka Soľ recepty
- 2 štipka Čili korenie mleté (podľa chuti) recepty
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Fazule si deň predtým namočíme do vody. Kľudne aj 2 dni. Paradajky nakrojíme a naparíme aby sa lepšie lúpali. Komu nevadí šupka z paradajok nemusí. A dužinu alebo aj so šupkou nasekáme na drobno. Ďalej si prihrejeme vývar aby bol teplý.
-
Krok 2.
Cibuľu a cesnak olúpeme. Cibuľu nakrájame na jemno a cesnak nakrájame na plátky. V hlbšej panvici si rozpálime olej, vysypeme tam cibuľu a opečieme do zlatistá. Pridáme cesnak a ihneď mleté mäso. Spolu všetko restujeme kým sa mäso nerozpadne na drobné kúsky. Potom pridáme fazuľu s paradajkami, krátko opečieme a zalejeme horúcim vývarom. Podľa chuti osolíme a okoreníme čiernym korením, čili korením. Zmes prikryjeme a za občasného miešania dusíme pokiaľ nie sú fazule mäkké.
-
Krok 3.
Zatiaľ si očistíme čili papričky s paprikou a nasekáme na jemno.