Deni  profilová foto

Porcií 4
Minút45
NáročnosťNízka

(5 / 5)
Videné: 5 586 x
Vytvorené: 26.06.2018

Kategória:
Mäsité jedlá
Základ výživy a bielkovín
Pozor Súťaž!
Vianoce 2024 - Súťaž o sadu nožov - Ideš variť? Zapoj sa pridaním receptu a si v hre

Popis

Chilli con carne možno nie je z Mexika ale rozhodne to tak pôsobí a prináša pálivý zážitok.

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Fazule si deň predtým namočíme do vody. Kľudne aj 2 dni. Paradajky nakrojíme a naparíme aby sa lepšie lúpali. Komu nevadí šupka z paradajok nemusí. A dužinu alebo aj so šupkou nasekáme na drobno. Ďalej si prihrejeme vývar aby bol teplý.

  • Krok 2.

    Cibuľu a cesnak olúpeme. Cibuľu nakrájame na jemno a cesnak nakrájame na plátky. V hlbšej panvici si rozpálime olej, vysypeme tam cibuľu a opečieme do zlatistá. Pridáme cesnak a ihneď mleté mäso. Spolu všetko restujeme kým sa mäso nerozpadne na drobné kúsky. Potom pridáme fazuľu s paradajkami, krátko opečieme a zalejeme horúcim vývarom. Podľa chuti osolíme a okoreníme čiernym korením, čili korením. Zmes prikryjeme a za občasného miešania dusíme pokiaľ nie sú fazule mäkké.

  • Krok 3.

    Zatiaľ si očistíme čili papričky s paprikou a nasekáme na jemno.

  • Načítavam ...
  • Krok 4.

    Keď sú fazule mäkké, pridáme papriky a krátko podusíme. Chilli con carne vydusíme do požadovanej konzistencie alebo zahustíme kukuričnou múkou 1-2 PL, ktorú si rozmiešame vopred vo vode

  • Krok 5.

    Chilli con carne podávame s ryžou alebo s chlebom.

Kuchár/ka

Načítam obsah...