Deni  profilová foto

Porcií 4
Minút120
NáročnosťNízka

(4.63 / 5)
Videné: 18 416 x
Vytvorené: 16.06.2018

Kategória:
Mäsité jedlá
Základ výživy a bielkovín
Pozor Súťaž!
Vianoce 2024 - Súťaž o sadu nožov - Ideš variť? Zapoj sa pridaním receptu a si v hre

Popis

Pečený bôčik skvelá pochúťka za tepla či studena.

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Bravčový bôčik s kožou umyjeme a na vrch narežeme štvorčeky. Cibuľu olúpeme a nakrájame na kolieska. Cesnak tiež olúpeme a polovicu prelicujeme, druhu polovicu nakrájame na tenké pásiky. Cesnak zmiešame so šalviou a mletou sladkou paprikou.

  • Krok 2.

    Mäso osolíme, okoreníme a do zárezov vtlačíme cesnak. Bôčik vložíme do pekáča kožou dole a pečieme pri 180°C cca 30 minút. Potom mäso otočíme a potrieme zmesou ktorú sme si pripravili a kečupom. Bôčik zasypeme cibuľou a podlejeme vývarom ak nemáme tak vodou a pečieme do mäkka. Občas polejeme vlastnou šťavou.

  • Krok 3.

    Mäkké mäso vyberieme a nakrájame na porcie, a podávame so zemiakmi alebo knedľou. K tomu sa hodí taktiež kyslá kapusta alebo špenát. Bôčik môžme jesť aj za studena s chlebíkom

  • Načítavam ...

Kuchár/ka

Načítam obsah...