Recept
Popis
Kremová paradajková omáčka s hovädzím mäsko. Fantázia nad fantáziu. S knedlím niečo neopísateľne.
Potrebujeme:
- 1 Kg Hovädzie mäso recepty
- Soľ (podľa chuti) recepty
- 1.5 ČL Tymián recepty
- 8 KS Nové korenie recepty
- 1 ČL Horčičné semeno recepty
- Cukor kryštálový (podľa chuti) recepty
- 40 g Maslo recepty
- 1 kocka Bujón hovädzí recepty
- 40 g Múka hladká recepty
- 8 KS Čierne korenie recepty
- 5 PL Olej recepty
- 1 KS Cibuľa recepty
- 2 KS Bobkový list recepty
- 4 plechovka Paradajkový pretlak recepty
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Hovädzie mäso umyjeme a spoločne s kockou bujónu dáme variť do tlakového hrnca niečo málo cez hodinku. Varíme do mäkka.
-
Krok 2.
Olúpeme cibuľu, pokrájame na malé kocky a na oleji orestujeme do tmava, nesmieme ju spáliť. Keď je cibuľa už hnedá pridáme pretlak s korením a asi 5 minút za neustáleho miešania varíme. Takto pripravený základ zalejme vývarom z uvareného mäsa.
-
Krok 3.
Krémovu paradajkovú omáčku podľa chuti osolíme a môžeme podávať s knedlíkom a na plátky nakrájaným mäsom ktoré sme si uvarili.