Deni  profilová foto

Porcií 4
Minút50
NáročnosťStredná

(4.75 / 5)
Videné: 37 395 x
Vytvorené: 02.06.2018

Kategória:
Mäsité jedlá
Základ výživy a bielkovín
  • Kuchyňa : Slovenská
  • Autor : Deni
Pozor Súťaž!
Vianoce 2024 - Súťaž o sadu nožov - Ideš variť? Zapoj sa pridaním receptu a si v hre

Popis

Bravčové na hubách je skvelé jedlo pre celú rodinu.

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Do hrnca dáme olej, pridáme na kocky pokrájanú cibuľku, ktorú do zlatista opražíme. Pridáme na menšie obdlžniky alebo kocky pokrájané bravčové pliecko /stehno/ a pomaly dusíme, dovtedy, pokiaľ mäso pustí šťavu. Posolíme,okoreníme,vlejeme sterilizované šampióny, zalejeme vodou, tak aby vody bolo asi 2cm nsd hladinou mäsa a hubami a dusíme.

  • Krok 2.

    Keď je mäsko skoro mäkké, zvlášť v hrnci opražíme nasucho hladkú múku, zalejeme studenou vodou, rozmiešame a vlejeme k mäsu,čím sa omáčka zhustí. Necháme povariť aspoň 15 min. Môžeme dochutiť aj hubovým bujónom-stačí 1 kocka.

  • Krok 3.

    Ryžu si pripravíme varenú, alebo dusenú. Kto má akú rád, ten si takú pripravý.

  • Načítavam ...

Kuchár/ka

Načítam obsah...