Peter Lauf profilová foto

Porcií 4
Minút50
NáročnosťNízka

(4.87 / 5)
Videné: 13 704 x
Vytvorené: 02.06.2018

Kategória:
Mäsité jedlá
Základ výživy a bielkovín

Komentár kuchára

V detskych kupeloch Lučivná, kde som pracoval .. robili tento guláš s hráškom. Moc mi chutil a verte alebo nie.. v menu lístku sa to volalo ako maďarský. Neviem prečo dávali aj hrášok.. asi kvôli deťom, lebo ho mali ozaj radi. Myslim ze by bol vhodny nazov Lučiviansky guláš.. či? :)

Popis

Maďarský guláš je úžasne chutný práve tým, že je tam pridaný hrášok a syr, ktoré dodajú jedu výbornú, jemnú a lahodnú chuť. Odporúčam vyskúšať :)

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Očistenú a nakrájanú cibuľku speníme do zlata, pridáme nakrájané mäsko, ktoré oprážime, osolíme, okoreníme ( majorán dávame tesne pred koncom ), prikryjeme a necháme dusiť. Občas premiešame, v prípade potreby podlejeme trochou teplej vody. Keď je mäsko takmer už mäkké pridáme lečo a hrášok. Podusíme, prilejeme vodičku aby sme mali aj šťavu ku knedlíku a trošku zahustíme hladkou múkou spôsobom, že ju rozmiešame vo vode a vylejeme do mäska.

  • Krok 2.

    Guláš necháme poriadne prevrieť, pridáme majorán, premiešame, odstavíme a naberáme na tanier. Úplne na záver už keď máme gulášik na tanieri, nastrúhame syr a papame. Dobrú chuť ;-)

Kuchár/ka

Peter Lauf

Teším sa s každej odozvy, na každý recept. Ak predsa navaríte podľa niektorého z mojich receptov, budem ešte radšej ak zanecháš komentár :)

Zobraz profil
Načítam obsah...