V detskych kupeloch Lučivná, kde som pracoval .. robili tento guláš s hráškom. Moc mi chutil a verte alebo nie.. v menu lístku sa to volalo ako maďarský. Neviem prečo dávali aj hrášok.. asi kvôli deťom, lebo ho mali ozaj radi. Myslim ze by bol vhodny nazov Lučiviansky guláš.. či? :)
Očistenú a nakrájanú cibuľku speníme do zlata, pridáme nakrájané mäsko, ktoré oprážime, osolíme, okoreníme ( majorán dávame tesne pred koncom ), prikryjeme a necháme dusiť. Občas premiešame, v prípade potreby podlejeme trochou teplej vody. Keď je mäsko takmer už mäkké pridáme lečo a hrášok. Podusíme, prilejeme vodičku aby sme mali aj šťavu ku knedlíku a trošku zahustíme hladkou múkou spôsobom, že ju rozmiešame vo vode a vylejeme do mäska.
Guláš necháme poriadne prevrieť, pridáme majorán, premiešame, odstavíme a naberáme na tanier. Úplne na záver už keď máme gulášik na tanieri, nastrúhame syr a papame. Dobrú chuť ;-)
Teším sa s každej odozvy, na každý recept. Ak predsa navaríte podľa niektorého z mojich receptov, budem ešte radšej ak zanecháš komentár :)
Zobraz profil
Pre pridávanie komentára sa prihláste.