Recept
Popis
Kuracie soté s kari omáčkou je chutný recept, najmä pre milovníkov kari korenia :) Vrelo odporúčam. Výborný pokrm vhodný ako obed alebo večera.
Potrebujeme:
- 0.5 Kg Kuracie prsia recepty
- 1 KS Cibuľa (väčšia) recepty
- 2 PL Múka hladká recepty
- 1 PL Karí korenie recepty
- 250 ml Smotana na varenie recepty
- 1 štipka Soľ recepty
- 1 štipka Čierne korenie mleté recepty
- 1 štipka Majoránka recepty
- 0.5 Kg Ryža recepty
- 1 balenie Mrazená zelenina recepty
- 1 KS Paprika biela recepty
- 1 KS Paprika červená recepty
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Na jemno pokrájame cibuľku a fukneme na panvicu. Keď už vyzerá, že bude chcieť byť hnedá, pridáme na kocky nakrájané kuracie mäsko. Keď budu biele, pridáme na malé kúsky nakrájanú papriku (môžete podľa chuti dať aj malú paradajku (nakrájanú :) )), smotanu a po cca 5 minútkach dávam múku.. dobre zamiešam a pridávam kari korenie + čierne korenie podľa chuti.
-
Krok 2.
Teraz dávam variť ryžu, so štipkou soli a kúštiček oleja (alebo masla), asi v polovici pridávam mrazenú zeleninku (hrášok, kukurica, paprika).
-
Krok 3.
No samozrejme na koniec je to najlepšie :) podávame (PS: recept píšem asi po týždni čo som to varil a už som aj hladný)
Kuchár/ka
Pečenie a varenie sú pre mňa radosťou a spôsobom, ako potešiť svoju rodinu, deti a blízkych. Milujem objavovanie nových chutí, ale rovnako rada sa vraciam k osvedčeným domácim receptom, ktoré chutia všetkým generáciám.
Zobraz profilKomentáre (1)
-
luigimtb
26.02.21 04:44:14K bodu 2: Koľko je to "kúštiček oleja"? Možno by sa to dalo naznačiť - čajová, polievková lyžíca,.. ..."Asi v polovici pridávam mrazenú zeleninu..." - v polovici čoho? Času? Koľko je ten čas? Ako rozoznať, kedy pridať tú mrazenú zeleninu? Rád by som sa poďakoval, recept ma inšpiroval ale trochu by to chcelo upraviť text - recept by bol zrozumiteľnejší aj pre tých menej zručných. Aby som len nekritizoval - vďaka za snahu a ochotu rozdeliť sa o informácie. L.


Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept