listok
Jarmila Laufová

Porcií 4
Minút 60
Náročnosť Stredná

(4.7 / 5)
Videné: 29 396 x
Znojemský guľáš

Komentár kuchára

Robila ho moja mamka a aj u nás doma zožal tiež úspech. Vrelo odporúčam :)


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Cibuľku nakrájame na drobno a v hrnci na rozohriatom oleji alebo masti spražíme do zlatistá. Pridáme na kocky nakrájané mäso a dusíme, kým nepustí šťavu. Pridáme čierne mleté korenie, soľ, hovädzí alebo slepačí bujón a necháme dusiť. Podľa potreby podlievame vodou aby bola zarovno s mäsom. Dusíme, kým mäsko nezmäkne.

  • Krok 2.

    Na sucho spražíme múku, následne ju zriedime studenou vodou (2 - 3 PL múky a cca 2 dl vody). Necháme prevrieť a prelejeme do hrnca s mäsom, kde to ešte dobre premiešame. Tesne pred koncom pridáme na kocky pokrájanú kyslú uhorku.

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept