Jelenie stehno je najlepšie na víne. Určite treba vyskúšať a nenechať si ujsť takúto dobrotu. Recept na Jelenie stehno na víne
Jelenie mäso musí byť 24 hodín v pace, ktorý si pripravíme z ocotu, oleja, vody, bobkového lista a nového korenia.
Po odležaní jelenie stehno osolíme a prešpikujeme slaninkou nakrájanou na prúžky. Na pekáči na masle si opražíme pokrájanú koreňovú zeleninu a cibuľku. Pridáme všetky koreniny a vložíme pripravené stehno. Zakryjeme alobalom a pečieme v rúre pri 180-200 stupňov asi 1 a 1/2 hodiny. Počas celého pečenia dávame pozor aby sa nám zelenina nepripálila a podľa potreby podlievame horúcou vodou alebo ak máme nejaký vývar tak aj ním. Pred koncom odkryjeme a ešte asi 10 minút dopečieme. Mäkké mäsko vyberieme a pokrájame na porcie.
Šťavu si trocha vydusíme a zaprášime múkou.Podusíme, pridáme trocha vývaru alebo vody, červené víno, citrónovú šťavu a cukor. Osolíme a za stáleho miešania povaríme, potom ju už len precedíme na mäso.