Recept
Popis
Jelenie stehno je najlepšie na víne. Určite treba vyskúšať a nenechať si ujsť takúto dobrotu. Recept na Jelenie stehno na víne
Potrebujeme:
- 1 Kg Jelenie stehno recepty
- 100 g Slanina recepty
- 120 g Maslo recepty
- 1 KS Cibuľa recepty
- 1 KS Zeler sušený recepty
- 1 KS Mrkva recepty
- 1 KS Petržlen recepty
- 2 PL Múka hladká recepty
- Citrónová šťava (podľa chuti) recepty
- 3 dl Červené víno recepty
- 3 kocka Cukor kockový recepty
- 0.5 ČL Soľ recepty
- 0.5 ČL Čierne korenie mleté recepty
- 3 KS Nové korenie recepty
- 2 štipka Tymián recepty
- 1 KS Bobkový list recepty
- 300 g Zemiaky recepty
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Jelenie mäso musí byť 24 hodín v pace, ktorý si pripravíme z ocotu, oleja, vody, bobkového lista a nového korenia.
-
Krok 2.
Po odležaní jelenie stehno osolíme a prešpikujeme slaninkou nakrájanou na prúžky. Na pekáči na masle si opražíme pokrájanú koreňovú zeleninu a cibuľku. Pridáme všetky koreniny a vložíme pripravené stehno. Zakryjeme alobalom a pečieme v rúre pri 180-200 stupňov asi 1 a 1/2 hodiny. Počas celého pečenia dávame pozor aby sa nám zelenina nepripálila a podľa potreby podlievame horúcou vodou alebo ak máme nejaký vývar tak aj ním. Pred koncom odkryjeme a ešte asi 10 minút dopečieme. Mäkké mäsko vyberieme a pokrájame na porcie.
-
Krok 3.
Šťavu si trocha vydusíme a zaprášime múkou.Podusíme, pridáme trocha vývaru alebo vody, červené víno, citrónovú šťavu a cukor. Osolíme a za stáleho miešania povaríme, potom ju už len precedíme na mäso.