Chutné bravčové mäsko s cestovinami. Taký jednoduchý obedík.
Na rozohriatej bravčovej masti alebo na oleji si do zlatistá opražíme na drobno nakrájanú cibuľu. Pridáme na kocky nakrájané bravčové mäsko a dobre opražíme. Osolíme, okoreníme čiernym korením, sladkou paprikou a cesnakom a necháme dusiť vo vlastnej šťave. Podľa potreby podlievame trochou vody.
Keď je mäsko takmer mäkké, pridáme menšie sklíčko leča, cca 2 KS kyslých uhoriek nakrájaných na kocky a zeleninu. Zelenina môže byť mrazená alebo zaváraná v skle. Pridáme trocha vody a všetko spolu ešte trocha podusíme.
Keď je všetko a najmä mäso dostatočne mäkké, tak už len podľa potreby trocha zahustíme zátrepkou z vody a hladkej múky. Necháme dobre prevrieť a odstavíme.
V osolenej vode si uvaríme kolienka alebo iné cestovinky a podávame s chutne pripraveným mäskom.