Recept
Popis
Chutné bravčové mäsko s cestovinami. Taký jednoduchý obedík.
Potrebujeme:
- 1 Kg Bravčové mäso recepty
- 2 KS Cibuľa recepty
- 2 KS Uhorky nakládané recepty
- 150 ml Lečo recepty
- 100 g Hrášok, mrkva, kukurica zmes recepty
- 1 PL Bravčová masť recepty
- Kolienka (alebo iné cestoviny) recepty
- 2 štipka Soľ recepty
- 2 štipka Čierne korenie mleté recepty
- 1 ČL Červená paprika sladká recepty
- 2 strúčik Cesnak recepty
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Na rozohriatej bravčovej masti alebo na oleji si do zlatistá opražíme na drobno nakrájanú cibuľu. Pridáme na kocky nakrájané bravčové mäsko a dobre opražíme. Osolíme, okoreníme čiernym korením, sladkou paprikou a cesnakom a necháme dusiť vo vlastnej šťave. Podľa potreby podlievame trochou vody.
-
Krok 2.
Keď je mäsko takmer mäkké, pridáme menšie sklíčko leča, cca 2 KS kyslých uhoriek nakrájaných na kocky a zeleninu. Zelenina môže byť mrazená alebo zaváraná v skle. Pridáme trocha vody a všetko spolu ešte trocha podusíme.
-
Krok 3.
Keď je všetko a najmä mäso dostatočne mäkké, tak už len podľa potreby trocha zahustíme zátrepkou z vody a hladkej múky. Necháme dobre prevrieť a odstavíme.