Peter Lauf profilová foto

Porcií 4
Minút45
NáročnosťStredná

(4.31 / 5)
Videné: 40 957 x
Vytvorené: 02.06.2018

Kategória:
Mäsité jedlá
Základ výživy a bielkovín

Popis

Rizoto na trochu iný spôsob zo slovenskej ryže. Je to celkom zaujímavá a chutná zmena.

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Na rozohriatom oleji si speníme cibuľku. Pridáme na kocky nakrájané kuracie prsia, ktoré z prudka opražíme. Keď má mäsko bielu farbu zo všetkých strán, pridáme mrazenú zeleninu, osolíme, okoreníme a prikryté dusíme cca 15 - 20 minút najprv vo vlastnej šťave, neskôr podľa potreby podlievame vodou. Tesne pred odstavením, dolejeme trocha viac vody a necháme prevrieť. Je lepšie ak je tam kúsok šťavy, potom rizoto nie je také suché.

  • Krok 2.

    Slovenskú ryžu si opražíme na rozohriatom oleji. Jemne osolíme a pražíme ju za stáleho miešania, kým nemá hnedastú farbu. Potom ju zalejeme vodou (asi 1cm vody nad) a necháme dusiť. Keď máme všetko pripravené, spolu to dobre rozmiešame. Nabrané rizoto na tanieri posypeme nastrúhaným syrom a podávame.

  • Krok 3.

    Kto nemá rád mäso, tak je perfektná slovenská ryža pripravená len so zeleninou rôzneho druhu a kombinácie s pridaním bazalky a oregána.

Kuchár/ka

Peter Lauf

Teším sa s každej odozvy, na každý recept. Ak predsa navaríte podľa niektorého z mojich receptov, budem ešte radšej ak zanecháš komentár :)

Zobraz profil
Načítam obsah...