Na rozohriatom oleji si speníme cibuľku. Pridáme na kocky nakrájané kuracie prsia, ktoré z prudka opražíme. Keď má mäsko bielu farbu zo všetkých strán, pridáme mrazenú zeleninu, osolíme, okoreníme a prikryté dusíme cca 15 - 20 minút najprv vo vlastnej šťave, neskôr podľa potreby podlievame vodou. Tesne pred odstavením, dolejeme trocha viac vody a necháme prevrieť. Je lepšie ak je tam kúsok šťavy, potom rizoto nie je také suché.
Slovenskú ryžu si opražíme na rozohriatom oleji. Jemne osolíme a pražíme ju za stáleho miešania, kým nemá hnedastú farbu. Potom ju zalejeme vodou (asi 1cm vody nad) a necháme dusiť. Keď máme všetko pripravené, spolu to dobre rozmiešame. Nabrané rizoto na tanieri posypeme nastrúhaným syrom a podávame.
Kto nemá rád mäso, tak je perfektná slovenská ryža pripravená len so zeleninou rôzneho druhu a kombinácie s pridaním bazalky a oregána.
Teším sa s každej odozvy, na každý recept. Ak predsa navaríte podľa niektorého z mojich receptov, budem ešte radšej ak zanecháš komentár :)
Zobraz profil
Pre pridávanie komentára sa prihláste.