Deni  profilová foto

Porcií 2
Minút45
NáročnosťStredná

(3.8 / 5)
Videné: 7 992 x
Vytvorené: 31.05.2018

Kategória:
Mäsité jedlá
Základ výživy a bielkovín
  • Kuchyňa : Slovenská
  • Autor : Deni

Popis

Kuracie prsia s broskyňou, skvelé tradičné sviatočné jedlo na rodinné oslavy či len ako obyčajný obed.

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Kuracie prsia, umyjeme, odblaníme, nakrájame na rezne a jemne rozklepeme. Osolíme, okoreníme a posypeme trocha sušeného cesnaku. Na panvičke si rozohrejeme olej a rezne z prudka opražíme z oboch strán. Vo výpeku si pražíme nakrájanú cibuľku.

  • Krok 2.

    Plech alebo zapekacie sklo jemne vymastíme olejom a vložíme doň opečené rezne. Na mäsko dáme broskyňu, naň plátok šunky a na vrch plátok syra. Celé to polejeme výpekom s opraženou cibuľkou a dávame do vyhriatej rúry. Môžeme podliať aj trocha vody alebo vývaru aby sme mali šťavu na poliatie.

  • Krok 3.

    Pečieme cca 20 minút na 180°C. Podávame s ryžou, hranolkami a k tomu zvyšný kompót alebo zeleninu.

Kuchár/ka

Načítam obsah...