Autor Linda Linduška

Porcií 4
Minút100
NáročnosťNízka

(5 / 5)
Videné: 210 x
Vytvorené / Upravené: 03.11.2025

Kategória:
Mäsité jedlá
Základ výživy a bielkovín

Recept

Komentár kuchára

Toto je jedno z tých špeciálnych jedál, ktoré si doma varím, keď chcem, aby kuchyňa voňala ako u babky. Hovädzie na horčici je krásne jemné, omáčka má lahodnú chuť a s petržlenovými zemiakmi tvorí dokonalý pár. Je to recept, ktorý spája tradíciu a jednoduchosť – presne také jedlá mám najradšej.

Popis

Hovädzie na horčici s petržlenovými zemiakmi – klasika slovenskej kuchyne, ktorá nikdy nesklame. Jemné mäso a krémová omáčka pre celú rodinu.

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Hovädzie mäso nakrájam na plátky, jemne naklepem, osolím a okorením.

  • Krok 2.

    Na panvici rozohrejem olej a mäso z oboch strán prudko opečiem, aby sa zatiahlo. Vyberiem ho bokom.

  • Krok 3.

    Do výpeku pridám nakrájanú cibuľu, orestujem ju dozlatista a zaprášim múkou.

  • Krok 4.

    Pridám horčice, premiešam a zalejem vývarom. Vložím späť mäso, pridám bobkový list a dusím prikryté na miernom ohni asi 1,5 hodiny, kým nie je mäkké.

  • Krok 5.

    Počas dusenia podľa potreby dolievam trochu vody.

  • Krok 6.

    Príloha: Zemiaky uvarím v osolenej vode, scedím, pridám maslo a nasekanú petržlenovú vňať. Premiešam a podávam ešte teplé k mäsu s omáčkou.

  • Krok 7.

    Linduškyna rada: Ak chceš, aby omáčka bola krémovejšia, na konci pridaj lyžicu smotany. A ak máš rada jemne pikantný tón, môžeš pridať aj trošku dijonskej s medom – krásne zjemní chuť mäsa.

TIP od kuchára (zlepšovák)

  • Toto jedlo sa výborne hodí aj na nedeľný obed. A ak zostane, druhý deň chutí ešte lepšie – omáčka sa krásne rozleží. K vínku odporúčam pohár suchého červeného.

Pridať komentár

Kuchár/ka

Linda Linduška

Ako mamička dvoch detí milovník kuchyne – je to moje malé kráľovstvo, kde sa z bežného dňa stáva vôňa domova. :)

Zobraz profil

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept

Komentáre (0)