Autor Peter Lauf

Porcií 2
Minút20
NáročnosťNízka

(5 / 5)
Videné: 193 x
Vytvorené / Upravené: 05.10.2025

Kategória:
Mäsité jedlá
Základ výživy a bielkovín

Recept

Komentár kuchára

Steaky sú pre mňa symbolom víkendu. Rib Eye je kráľ medzi nimi – šťavnatý, mramorovaný a plný chuti. Stačí len trocha trpezlivosti a kvalitná panvica. Kto raz ochutná správne pripravený steak, už sa ku “suchému mäsu” nikdy nevráti.

Popis

Šťavnatý Rib Eye steak s maslom, cesnakom a rozmarínom – presne tak, ako ho robia v reštaurácii. Jednoduchý recept od Petra pre dokonalý steakový zážitok.

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Mäso necháme aspoň 30 minút pred prípravou pri izbovej teplote.

  • Krok 2.

    Panvicu rozpálime na maximum, pridáme olej a steak opekáme z každej strany 2–3 minúty (medium rare).

  • Krok 3.

    Pridáme maslo, cesnak a rozmarín. Polievame výpekom ešte 1–2 minúty.

  • Krok 4.

    Preložíme na tanier, prikryjeme fóliou a necháme 5 minút odpočívať.

  • Krok 5.

    Nakrájame šikmo na plátky, osolíme hrubozrnnou soľou a podávame s prílohou. Príloha: Zemiakové hranolky, grilovaná zelenina alebo čerstvý šalát.

Pridať komentár

Kuchár/ka

Peter Lauf

Teším sa s každej odozvy, na každý recept. Ak predsa navaríte podľa niektorého z mojich receptov, budem ešte radšej ak zanecháš komentár :)

Zobraz profil

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept

Komentáre (0)