Autor Peter Lauf

Porcií 4
Minút70
NáročnosťNízka

(5 / 5)
Videné: 348 x
Vytvorené / Upravené: 05.10.2025

Kategória:
Mäsité jedlá
Základ výživy a bielkovín

Recept

Komentár kuchára

Tento recept mám od svojej mamy — volala to „rezeň naruby“. Všetko sa zapeká v jednom pekáči, žiadne vyprážanie ani stres s omáčkou. Mäso je mäkké, šťavnaté a celé jedlo krásne nasiakne chuťou cibule, kečupu a syra. Jednoducho slovenská klasika, ktorá nikdy nesklame.

Popis

Tradičné obrátené bravčové rezne zapekané so syrom, kečupom a smotanou. Jednoduchý recept od Petra, ktorý chutí celej rodine.

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme a z oboch strán potrieme horčicou.

  • Krok 2.

    Na dno vymastenej zapekacej misy uložíme plátky cibule, na ne mäso, potom kečup, nastrúhaný syr a zalejeme zmesou rozšľahaných vajec so smotanou.

  • Krok 3.

    Pečieme prikryté pri 180 °C asi 40 minút, potom odkryjeme a dopečieme do zlatista.

  • Krok 4.

    Podávame so zemiakovou kašou alebo ryžou.

Pridať komentár

Kuchár/ka

Peter Lauf

Teším sa s každej odozvy, na každý recept. Ak predsa navaríte podľa niektorého z mojich receptov, budem ešte radšej ak zanecháš komentár :)

Zobraz profil

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept

Komentáre (0)