Autor Peter Lauf

Porcií 4
Minút35
NáročnosťNízka

(5 / 5)
Videné: 132 x
Vytvorené / Upravené: 05.10.2025

Kategória:
Mäsité jedlá
Základ výživy a bielkovín

Recept

Komentár kuchára

Toto jedlo varím vždy, keď chcem doma navodiť tú „nedeľnú“ atmosféru bez toho, aby som stál pri sporáku celé dopoludnie. Hrášková omáčka má jemnú, sladkastú chuť a výborne ladí s krehkým bravčovým mäsom. Deti ju milujú a manželka si vždy pýta dupľu – možno aj preto, že chutí rovnako dobre aj na druhý deň. :)

Popis

Tradičné bravčové na hrášku so smotanovou omáčkou a zemiakovou kašou. Rýchly a chutný recept od Petra, ideálny pre rodinný obed.

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Mäso nakrájame na kúsky, osolíme a okoreníme. Na panvici alebo v hrnci ho prudko opečieme na rozpálenom oleji, kým sa zatiahne. Vyberieme ho bokom.

  • Krok 2.

    Na výpeku orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu do zlatista. Prisypeme múku, premiešame a zalejeme vývarom. Necháme krátko prevrieť.

  • Krok 3.

    Pridáme hrášok a opečené mäso. Dusíme približne 25 minút, kým mäso zmäkne a hrášok sa rozvarí.

  • Krok 4.

    Pridáme smotanu, dochutíme soľou, korením a štipkou cukru. Varíme ešte pár minút, aby omáčka zhustla.

  • Krok 5.

    Najlepšie chutí s domácou zemiakovou kašou, ale výborné je aj s ryžou alebo čerstvým chlebíkom.

Pridať komentár

Kuchár/ka

Peter Lauf

Teším sa s každej odozvy, na každý recept. Ak predsa navaríte podľa niektorého z mojich receptov, budem ešte radšej ak zanecháš komentár :)

Zobraz profil

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept

Komentáre (0)