Štefan Halàsz 

Porcií 4
Minút40
NáročnosťNízka

(4.75 / 5)
Videné: 25 x
Vytvorené: 05.03.2025

Kategória:
Mäsité jedlá
Základ výživy a bielkovín

Recept

Komentár kuchára

Jemné kuracie prsia s vôňou rasce, doplnené lahodnou omáčkou zo šampiňónov a podávané s ryžou. Rýchly a chutný obed pre celú rodinu.

Popis

Chutné a rýchle kuracie prsia na rasci so šampiňónovou omáčkou, jemne dochutené cesnakom a petržlenovou vňaťou. Jednoduchý recept na lahodný obed či večeru, ktorý si zamilujete. Podávame s ryžou.

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky. Osolíme, okoreníme, posypeme mletou rascou a pretlačeným cesnakom. Obalíme v hladkej múke.

  • Krok 2.

    Na panvici rozohrejeme olej a kuracie plátky opečieme z oboch strán dozlatista (cca 3 minúty z každej strany). Opečené mäso odložíme bokom.

  • Krok 3.

    Na tej istej panvici opražíme na jemno nakrájanú cibuľu do sklovita. Pridáme šampiňóny (ak používame čerstvé, podusíme ich 5 minút). Vrátime opečené kuracie prsia, podlejeme vývarom a dusíme pod pokrievkou približne 20 minút.

Načítam obsah...