Recept
Komentár kuchára
Jemné kuracie prsia s vôňou rasce, doplnené lahodnou omáčkou zo šampiňónov a podávané s ryžou. Rýchly a chutný obed pre celú rodinu.
Popis
Chutné a rýchle kuracie prsia na rasci so šampiňónovou omáčkou, jemne dochutené cesnakom a petržlenovou vňaťou. Jednoduchý recept na lahodný obed či večeru, ktorý si zamilujete. Podávame s ryžou.
Potrebujeme:
- 600 g Kuracie prsia recepty
- 1 ČL Soľ recepty
- 1/2 ČL Čierne korenie mleté recepty
- 1 ČL Rasca mletá recepty
- 2 strúčik Cesnak (pretlačený) recepty
- 3 PL Múka hladká recepty
- 2 PL Olej recepty
- 1 KS Cibuľa (stredne veľká) recepty
- 200 g Šampiňóny (ideálne čerstvé) recepty
- 300 ml Kurací vývar recepty
- 1 ČL Zemiakový škrob (na zahustenie) recepty
- 20 g Maslo recepty
- 1 PL Petržlenová vňať (nasekaná) recepty
- 300 g Ryža recepty
Príloha:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky. Osolíme, okoreníme, posypeme mletou rascou a pretlačeným cesnakom. Obalíme v hladkej múke.
-
Krok 2.
Na panvici rozohrejeme olej a kuracie plátky opečieme z oboch strán dozlatista (cca 3 minúty z každej strany). Opečené mäso odložíme bokom.
-
Krok 3.
Na tej istej panvici opražíme na jemno nakrájanú cibuľu do sklovita. Pridáme šampiňóny (ak používame čerstvé, podusíme ich 5 minút). Vrátime opečené kuracie prsia, podlejeme vývarom a dusíme pod pokrievkou približne 20 minút.