Komentár kuchára
Super voľba! Domáce čevapčiči s jogurtovým dipom sú skvelé – rýchle na prípravu, šťavnaté a plné chuti. Navyše ich môžeme podávať s chlebom, hranolkami alebo čerstvým šalátom.
Popis
Vyskúšajte domáce čevapčiči s jogurtovým dipom – jednoduchý a chutný recept na šťavnaté balkánske špeciality. Perfektné na gril alebo panvicu!
- 500 g Mleté mäso (môže byť aj mix) recepty
- 2 strúčik Cesnak (pretlačené) recepty
- 1/2 PL Čierne korenie mleté recepty
- 1 ČL Červená paprika sladká recepty
- 1/2 ČL Majoránka recepty
- 1/2 ČL Oregáno recepty
- 1/2 ČL Jedlá sóda (pre šťavnatosť) recepty
- 2 PL Pitná voda (perlivá) recepty
- Olej (na opekanie) recepty
- 200 g Jogurt biely recepty
- 1 strúčik Cesnak recepty
- 1 ČL Citrónová šťava recepty
- Soľ (podľa chuti) recepty
- Čierne korenie mleté (podľa chuti) recepty
- 1 ČL Petržlenová vňať (alebo pažitka) recepty
Jogurtový dip:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
V mise zmiešame mleté mäso s pretlačeným cesnakom, soľou, koreninami, jedlou sódou a minerálkou. Dôkladne premiešame a necháme v chlade aspoň 1 hodinu odpočívať. Po odpočinku si rukami vytvarujeme menšievalčeky (približne 8-10 cm dlhé a 2 cm hrubé).
-
Krok 2.
Rozpálime panvicu alebo gril a potrieme ju olejom. Čevapčiči pečieme zo všetkých strán do zlatohneda, približne 10-15 minút. Počas opekania pripravíme dip – zmiešame jogurt, pretlačený cesnak, citrónovú šťavu, soľ, korenie a nasekanú bylinku.
-
Krok 3.
Hotové čevapčiči podávame s dipom, Ďrstvým chlebom, hranolkami alebo šalátom.
Kuchár/ka
Teším sa s každej odozvy, na každý recept. Ak predsa navaríte podľa niektorého z mojich receptov, budem ešte radšej ak zanecháš komentár :)
Zobraz profil