Peter Lauf

Porcií 4
Minút60
NáročnosťNízka

(4.5 / 5)
Videné: 124 x
Vytvorené: 29.01.2025

Kategória:
Mäsité jedlá
Základ výživy a bielkovín
Domáce čevapčiči s jogurtovým dipom

Recept

Komentár kuchára

Super voľba! Domáce čevapčiči s jogurtovým dipom sú skvelé – rýchle na prípravu, šťavnaté a plné chuti. Navyše ich môžeme podávať s chlebom, hranolkami alebo čerstvým šalátom.

Popis

Vyskúšajte domáce čevapčiči s jogurtovým dipom – jednoduchý a chutný recept na šťavnaté balkánske špeciality. Perfektné na gril alebo panvicu!

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    V mise zmiešame mleté mäso s pretlačeným cesnakom, soľou, koreninami, jedlou sódou a minerálkou. Dôkladne premiešame a necháme v chlade aspoň 1 hodinu odpočívať. Po odpočinku si rukami vytvarujeme menšievalčeky (približne 8-10 cm dlhé a 2 cm hrubé).

  • Krok 2.

    Rozpálime panvicu alebo gril a potrieme ju olejom. Čevapčiči pečieme zo všetkých strán do zlatohneda, približne 10-15 minút. Počas opekania pripravíme dip – zmiešame jogurt, pretlačený cesnak, citrónovú šťavu, soľ, korenie a nasekanú bylinku.

  • Krok 3.

    Hotové čevapčiči podávame s dipom, Ďrstvým chlebom, hranolkami alebo šalátom.

  • Krok 4.

    Tipy na vylepšenie: Pre extra šťavnatosť môžeš pridať lyžicu jogurtu priamo do mäsovej zmesi. Ak chceš autentickú chuť Balkánu, pridaj štipku mletej čiľ papriky. Namiesto panvice môžeš použiť gril na drevenom uhlí, ktorý dodá skvelú dymovú arômu.

Kuchár/ka

Peter Lauf

Teším sa s každej odozvy, na každý recept. Ak predsa navaríte podľa niektorého z mojich receptov, budem ešte radšej ak zanecháš komentár :)

Zobraz profil
Načítam obsah...