Recept
Komentár kuchára
Super voľba! Domáce čevapčiči s jogurtovým dipom sú skvelé – rýchle na prípravu, šťavnaté a plné chuti. Navyše ich môžeme podávať s chlebom, hranolkami alebo čerstvým šalátom.
Popis
Vyskúšajte domáce čevapčiči s jogurtovým dipom – jednoduchý a chutný recept na šťavnaté balkánske špeciality. Perfektné na gril alebo panvicu!
Potrebujeme:
- 500 g Mleté mäso (môže byť aj mix) recepty
- 2 strúčik Cesnak (pretlačené) recepty
- 1/2 PL Čierne korenie mleté recepty
- 1 ČL Červená paprika sladká recepty
- 1/2 ČL Majoránka recepty
- 1/2 ČL Oregáno recepty
- 1/2 ČL Jedlá sóda (pre šťavnatosť) recepty
- 2 PL Pitná voda (perlivá) recepty
- Olej (na opekanie) recepty
- 200 g Jogurt biely recepty
- 1 strúčik Cesnak recepty
- 1 ČL Citrónová šťava recepty
- Soľ (podľa chuti) recepty
- Čierne korenie mleté (podľa chuti) recepty
- 1 ČL Petržlenová vňať (alebo pažitka) recepty
Jogurtový dip:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
V mise zmiešame mleté mäso s pretlačeným cesnakom, soľou, koreninami, jedlou sódou a minerálkou. Dôkladne premiešame a necháme v chlade aspoň 1 hodinu odpočívať. Po odpočinku si rukami vytvarujeme menšievalčeky (približne 8-10 cm dlhé a 2 cm hrubé).
-
Krok 2.
Rozpálime panvicu alebo gril a potrieme ju olejom. Čevapčiči pečieme zo všetkých strán do zlatohneda, približne 10-15 minút. Počas opekania pripravíme dip – zmiešame jogurt, pretlačený cesnak, citrónovú šťavu, soľ, korenie a nasekanú bylinku.
-
Krok 3.
Hotové čevapčiči podávame s dipom, Ďrstvým chlebom, hranolkami alebo šalátom.
-
Krok 4.
Tipy na vylepšenie: Pre extra šťavnatosť môžeš pridať lyžicu jogurtu priamo do mäsovej zmesi. Ak chceš autentickú chuť Balkánu, pridaj štipku mletej čiľ papriky. Namiesto panvice môžeš použiť gril na drevenom uhlí, ktorý dodá skvelú dymovú arômu.
Kuchár/ka
Teším sa s každej odozvy, na každý recept. Ak predsa navaríte podľa niektorého z mojich receptov, budem ešte radšej ak zanecháš komentár :)
Zobraz profil