Peter Lauf profilová foto

Porcií 4
Minút50
NáročnosťNízka

(5 / 5)
Videné: 66 x
Vytvorené: 16.01.2025

Kategória:
Mäsité jedlá
Základ výživy a bielkovín

Popis

Jednoduchý a chutný recept na morčacie soté s hranolkami a ryžou v syrovej omáčke. Ideálny slovenský obed, ktorý poteší celú rodinu.

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Príprava morčacieho soté: Mäso nakrájaj na kocky alebo rezance. Cibuľu nakrájaj nadrobno, cesnak roztlač. Na panvici rozohrej olej, pridaj cibuľu a restuj do sklovita. Pridaj cesnak a mäso, opekaj, kým mäso nezačne chytať zlatistú farbu. Dochuť soľou, korením, paprikou a tymianom. Prilej vodu alebo vývar a pod pokrievkou duste 15-20 minút, kým je mäso mäkké.

  • Krok 2.

    Príprava syrovej omáčky: Na malom množstve masla orestuj múku (základ na zápražku). Postupne prilievaj smotanu, aby vznikla hladká omáčka. Pridaj nastrúhaný syr a miešaj, kým sa syr úplne neroztopí. Dochuť štipkou muškátového orieška a soľou.

  • Krok 3.

    Hranolky a ryža: Hranolky priprav podľa návodu na obale (v rúre alebo na oleji). Ryžu uvar vo vriacej osolenej vode (1 diel ryže : 2 diely vody). Po uvarení nechaj dôjsť pod pokrievkou.

Kuchár/ka

Peter Lauf

Teším sa s každej odozvy, na každý recept. Ak predsa navaríte podľa niektorého z mojich receptov, budem ešte radšej ak zanecháš komentár :)

Zobraz profil
Načítam obsah...