Komentár kuchára
Tento recept na bravčove v paradajkovej omáčke.. sa priznám, že som v kuchyni experimentoval sám. V prípade že ho vyskúšate a bude vám chutiť, prípadne by ste na ňom niečo zmenili.. prosím zanechajte mi pod receptom komentár. Dobrú chuť
Popis
Originálny slovenský recept na bravčové soté v paradajkovej omáčke so syrom a zemiakovou kašou. Jednoduché, chutné a ideálne na nedeľný obed.
- 600 g Bravčové stehno (alebo karé) recepty
- 2 PL Olej slnečnicový (môže byť aj olivový) recepty
- 1 KS Cibuľa (väčšia) recepty
- 2 strúčik Cesnak recepty
- 400 ml Lúpané paradajky (pasírované) recepty
- 2 PL Paradajkový pretlak recepty
- 1 ČL Červená paprika sladká recepty
- 1 ČL Cukor kryštálový (na zjemnenie kyslosti paradajok) recepty
- 200 g Tvrdý syr (eidam, gouda alebo parmezán) recepty
- 100 ml Smotana na varenie (voliteľné pre krémovejšiu omáčku) recepty
- Soľ (podľa chuti) recepty
- Čierne korenie mleté (podľa chuti) recepty
- 1 Kg Zemiaky recepty
- 100 g Maslo recepty
- 150 ml Mlieko plnotučné (podľa potreby) recepty
- Soľ (podľa chuti) recepty
Na zemiakovú kašu:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Príprava bravčového soté: Bravčové mäso nakrájaj na menšie kocky. Cibuľu nakrájaj nadrobno, cesnak roztlač. Na panvici rozohrej olej, pridaj cibuľu a restuj do sklovita. Pridaj cesnak a mäso, opekaj, kým mäso nezačne chytať zlatistú farbu.
-
Krok 2.
Paradajková omáčka: Pridaj mletú papriku, paradajkový pretlak a chvíľu orestuj. Prilej pasírované paradajky, osol, okoreň a pridaj lyžičku cukru. Var na miernom ohni 20 minút, kým sa omáčka nezredukuje. Ak chceš krémovejšiu verziu, pridaj smotanu na varenie.
-
Krok 3.
Zapečenie so syrom: Soté prelož do zapekacej misy, posyp strúhaným syrom a zapekaj v rúre na 200 °C asi 10 minút, kým sa syr pekne roztopí a získa zlatistý nádych.
Kuchár/ka
Teším sa s každej odozvy, na každý recept. Ak predsa navaríte podľa niektorého z mojich receptov, budem ešte radšej ak zanecháš komentár :)
Zobraz profil