Peter Lauf profilová foto

Porcií 4
Minút50
NáročnosťNízka

(5 / 5)
Videné: 56 x
Vytvorené: 14.01.2025

Kategória:
Mäsité jedlá
Základ výživy a bielkovín

Komentár kuchára

Tento recept na bravčove v paradajkovej omáčke.. sa priznám, že som v kuchyni experimentoval sám. V prípade že ho vyskúšate a bude vám chutiť, prípadne by ste na ňom niečo zmenili.. prosím zanechajte mi pod receptom komentár. Dobrú chuť

Popis

Originálny slovenský recept na bravčové soté v paradajkovej omáčke so syrom a zemiakovou kašou. Jednoduché, chutné a ideálne na nedeľný obed.

Potrebujeme:
  • 600 g Bravčové stehno (alebo karé)    recepty
  • 2 PL Olej slnečnicový (môže byť aj olivový)    recepty
  • 1 KS Cibuľa (väčšia)    recepty
  • 2 strúčik Cesnak    recepty
  • 400 ml Lúpané paradajky (pasírované)    recepty
  • Načítavam ...
  • 2 PL Paradajkový pretlak    recepty
  • 1 ČL Červená paprika sladká    recepty
  • 1 ČL Cukor kryštálový (na zjemnenie kyslosti paradajok)    recepty
  • 200 g Tvrdý syr (eidam, gouda alebo parmezán)    recepty
  • 100 ml Smotana na varenie (voliteľné pre krémovejšiu omáčku)    recepty
  • Soľ (podľa chuti)    recepty
  • Čierne korenie mleté (podľa chuti)    recepty
  • Na zemiakovú kašu:

  • 1 Kg Zemiaky    recepty
  • 100 g Maslo    recepty
  • 150 ml Mlieko plnotučné (podľa potreby)    recepty
  • Soľ (podľa chuti)    recepty

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Príprava bravčového soté: Bravčové mäso nakrájaj na menšie kocky. Cibuľu nakrájaj nadrobno, cesnak roztlač. Na panvici rozohrej olej, pridaj cibuľu a restuj do sklovita. Pridaj cesnak a mäso, opekaj, kým mäso nezačne chytať zlatistú farbu.

  • Krok 2.

    Paradajková omáčka: Pridaj mletú papriku, paradajkový pretlak a chvíľu orestuj. Prilej pasírované paradajky, osol, okoreň a pridaj lyžičku cukru. Var na miernom ohni 20 minút, kým sa omáčka nezredukuje. Ak chceš krémovejšiu verziu, pridaj smotanu na varenie.

  • Krok 3.

    Zapečenie so syrom: Soté prelož do zapekacej misy, posyp strúhaným syrom a zapekaj v rúre na 200 °C asi 10 minút, kým sa syr pekne roztopí a získa zlatistý nádych.

Kuchár/ka

Peter Lauf

Teším sa s každej odozvy, na každý recept. Ak predsa navaríte podľa niektorého z mojich receptov, budem ešte radšej ak zanecháš komentár :)

Zobraz profil
Načítam obsah...