Peter Lauf profilová foto

Porcií 2
Minút30
NáročnosťNízka

(5 / 5)
Videné: 58 x
Vytvorené: 13.01.2025

Kategória:
Mäsité jedlá
Základ výživy a bielkovín

Komentár kuchára

Steak je skutočným kráľom medzi mäsovými pokrmami, obľúbený pre svoju šťavnatosť, intenzívnu chuť a jednoduchú prípravu. Kvalitný hovädzí steak, ako ribeye alebo sviečková, vyniká jemnou textúrou a bohatou mäsovou arómou. Správne pripravený steak si zachová šťavnaté vnútro s dokonale chrumkavou kôrkou, ktorá vzniká pri prudkom opečení. Tento konkrétny recept je výnimočný použitím rozmarínu a masla, ktoré dodávajú mäsu nezameniteľnú arómu a hĺbku chuti. Podávanie so zlatohnedými opekanými zemiakmi a cesnakom vytvára harmonickú kombináciu, ktorá je ideálna na slávnostný obed alebo večeru. Dokonalý steak nie je len jedlom – je gurmánskym zážitkom, ktorý ocení každý milovník dobrej kuchyne.

Popis

Šťavnatý steak s rozmarínom, opekanými zemiakmi a maslom – dokonalý recept na luxusný obed alebo večeru.

Potrebujeme:
  • 2 KS Hovädzia sviečkovica (ribeye alebo sviečková)    recepty
  • 2 PL Maslo    recepty
  • 2 KS Rozmarín (vetvičky - čerstvý)    recepty
  • 4 KS Zemiaky (stredne veľké)    recepty
  • 2 PL Olej olivový    recepty
  • Načítavam ...
  • 2 strúčik Cesnak    recepty
  • Soľ (podľa chuti)    recepty
  • Čierne korenie mleté (podľa chuti)    recepty

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Zemiaky umyjeme, nakrájame na mesiačiky a premiešame s olivovým olejom, soľou, korením a nasekaným cesnakom. Pečieme v rúre na 200 °C približne 25 minút do zlatohneda.

  • Krok 2.

    Medzitým si steaky vyberieme z chladničky aspoň 30 minút pred prípravou. Steaky osušíme papierovou utierkou, osolíme a okoreníme z oboch strán.

  • Krok 3.

    Na rozpálenej panvici s trochou oleja opečieme steaky z každej strany 2-3 minúty, podľa požadovaného prepečenia. Na poslednú minútu pridáme maslo, rozmarín a prelievame steaky roztopeným maslom.

Kuchár/ka

Peter Lauf

Teším sa s každej odozvy, na každý recept. Ak predsa navaríte podľa niektorého z mojich receptov, budem ešte radšej ak zanecháš komentár :)

Zobraz profil
Načítam obsah...