Výborné kuracie plnené šunkou, syrom v syrovej omáčke podávané so zemiakovou kašou. Jednoduchý ale výborný recept
Jemné kuracie prsia plnené šunkou, salámou a syrom, opečené do zlata a preliate krémovou syrovou omáčkou, sú skvelou voľbou pre každodenný obed aj špeciálnu príležitosť. Toto jednoduché a chutné jedlo podávajte s hranolkami alebo americkými zemiakmi pre dokonalý gurmánsky zážitok.
Príprava kuracích roliek Kuracie prsia pozdĺžne rozkrojíme na tenšie pláty a jemne ich naklepeme, aby boli rovnomerné. Na každý plát položíme plátok šunky, salámy a tvrdého syra. Zrolujeme a upevníme špáradlami, aby rolky držali tvar.
Opekanie roliek Na panvicu pridáme kvapku oleja a na miernom ohni opečieme rolky zo všetkých strán dozlatista. Keď sú hotové, vyberieme ich z panvice a odložíme na teplé miesto.
Príprava syrovej omáčky V tej istej panvici, kde sa piekli rolky, opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, kým cibuľa nezosklovatie. Pridáme hladkú múku, krátko popražíme a postupne prilievame sladkú smotanu, aby sa nevytvorili hrudky. Pridáme tavený syr a za stáleho miešania varíme, kým sa syr nerozpustí a omáčka nezhustne. Podľa chuti dochutíme soľou a korením.
Servírovanie Rolky podávame preliate syrovou omáčkou, s prílohou podľa výberu – napríklad zemiaková kaša, hranolky alebo americké zemiaky :) Dobrú chuť