Lenka Sivakova profilová foto

Porcií 8
Minút180
NáročnosťNízka

(5 / 5)
Videné: 37 x
Vytvorené: 10.11.2024

Kategória:
Mäsité jedlá
Základ výživy a bielkovín
Pozor Súťaž!
Vianoce 2024 - Súťaž o sadu nožov - Ideš variť? Zapoj sa pridaním receptu a si v hre

Komentár kuchára

Skvelá domáca kapustnica vhodná na Vianoce, Silvester Nový rok či len tak na víkend :) Dobrú chuť

Popis

Kapustnica je tradičná slovenská polievka, ktorá nechýba na stole počas Vianoc ani v chladných zimných mesiacoch. Kombinácia bravčového mäsa, údeného mäsa a klobásy, spolu s kyslou kapustou a voňavým korením, vytvára bohatú, chutnú polievku s nezameniteľnou vôňou a plnou chuťou. Tento recept je ideálny pre 8 porcií a bude skvelou voľbou pre rodinné stretnutia - aj Vianoce či Silevster. Na varenie kapustnice si pripravte kvalitné suroviny, aby sa chute dokonale prepojili a výsledok bol vynikajúci.

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Príprava: Nakrájame bravčové mäso a údené mäso na menšie kúsky. Klobásu nakrájame na kolieska. Na rozohriatej masti orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu dozlatista. Do hrnca pridáme nakrájanú klobásu a bravčové mäso a restujeme, kým sa mäso nezatiahne.

  • Krok 2.

    Pridáme nakrájané údené mäso, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Pridáme nové korenie, bobkový list, pretlačený cesnak, mletú sladkú papriku a rascu. Krátko orestujeme, aby sa uvoľnili vône korenín. Do hrnca pridáme kyslú kapustu (bez šťavy) a všetko zalejeme vodou tak, aby boli ingrediencie ponorené.

  • Krok 3.

    Hrniec prikryjeme a varíme na miernom ohni približne 2 hodiny, kým mäso nezmäkne a chute sa prepoja. V prípade potreby dochutíme soľou a korením. Dobrú chuť

  • Načítavam ...
Načítam obsah...