Skvelá domáca kapustnica vhodná na Vianoce, Silvester Nový rok či len tak na víkend :) Dobrú chuť
Kapustnica je tradičná slovenská polievka, ktorá nechýba na stole počas Vianoc ani v chladných zimných mesiacoch. Kombinácia bravčového mäsa, údeného mäsa a klobásy, spolu s kyslou kapustou a voňavým korením, vytvára bohatú, chutnú polievku s nezameniteľnou vôňou a plnou chuťou. Tento recept je ideálny pre 8 porcií a bude skvelou voľbou pre rodinné stretnutia - aj Vianoce či Silevster. Na varenie kapustnice si pripravte kvalitné suroviny, aby sa chute dokonale prepojili a výsledok bol vynikajúci.
Príprava: Nakrájame bravčové mäso a údené mäso na menšie kúsky. Klobásu nakrájame na kolieska. Na rozohriatej masti orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu dozlatista. Do hrnca pridáme nakrájanú klobásu a bravčové mäso a restujeme, kým sa mäso nezatiahne.
Pridáme nakrájané údené mäso, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Pridáme nové korenie, bobkový list, pretlačený cesnak, mletú sladkú papriku a rascu. Krátko orestujeme, aby sa uvoľnili vône korenín. Do hrnca pridáme kyslú kapustu (bez šťavy) a všetko zalejeme vodou tak, aby boli ingrediencie ponorené.
Hrniec prikryjeme a varíme na miernom ohni približne 2 hodiny, kým mäso nezmäkne a chute sa prepoja. V prípade potreby dochutíme soľou a korením. Dobrú chuť