Komentár kuchára
Skvelá domáca kapustnica vhodná na Vianoce, Silvester Nový rok či len tak na víkend :) Dobrú chuť
Popis
Kapustnica je tradičná slovenská polievka, ktorá nechýba na stole počas Vianoc ani v chladných zimných mesiacoch. Kombinácia bravčového mäsa, údeného mäsa a klobásy, spolu s kyslou kapustou a voňavým korením, vytvára bohatú, chutnú polievku s nezameniteľnou vôňou a plnou chuťou. Tento recept je ideálny pre 8 porcií a bude skvelou voľbou pre rodinné stretnutia - aj Vianoce či Silevster. Na varenie kapustnice si pripravte kvalitné suroviny, aby sa chute dokonale prepojili a výsledok bol vynikajúci.
- 1 Kg Kapusta kyslá recepty
- 500 g Bravčové mäso (napr. plece alebo krkovička) recepty
- 2-3 KS Klobása (podľa chuti) recepty
- 300 Bravčové mäso (údené) recepty
- 1-2 KS Cibuľa recepty
- 2 PL Bravčová masť recepty
- 2 strúčik Cesnak recepty
- 1 ČL Červená paprika sladká recepty
- 1 ČL Rasca mletá recepty
- 5 KS Nové korenie (guličiek) recepty
- 3 KS Bobkový list recepty
- Soľ (podľa chuti) recepty
- Čierne korenie mleté (podľa chuti) recepty
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Príprava: Nakrájame bravčové mäso a údené mäso na menšie kúsky. Klobásu nakrájame na kolieska. Na rozohriatej masti orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu dozlatista. Do hrnca pridáme nakrájanú klobásu a bravčové mäso a restujeme, kým sa mäso nezatiahne.
-
Krok 2.
Pridáme nakrájané údené mäso, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Pridáme nové korenie, bobkový list, pretlačený cesnak, mletú sladkú papriku a rascu. Krátko orestujeme, aby sa uvoľnili vône korenín. Do hrnca pridáme kyslú kapustu (bez šťavy) a všetko zalejeme vodou tak, aby boli ingrediencie ponorené.
-
Krok 3.
Hrniec prikryjeme a varíme na miernom ohni približne 2 hodiny, kým mäso nezmäkne a chute sa prepoja. V prípade potreby dochutíme soľou a korením. Dobrú chuť