Lenka Sivakova profilová foto

Porcií 4
Minút180
NáročnosťNízka

(5 / 5)
Videné: 65 x
Vytvorené: 08.11.2024

Kategória:
Mäsité jedlá
Základ výživy a bielkovín
Pozor Súťaž!
Vianoce 2024 - Súťaž o sadu nožov - Ideš variť? Zapoj sa pridaním receptu a si v hre

Komentár kuchára

Ahojte. Doma sme všetci chorí tak som na dva dni navarila. Pre dedka držková polievka, pre syna jelenie stehno v omáčke z koreňovej zeleniny. Dajte mi v komentári vedieť ako vám chutilo

Popis

Dnes si budeme podávať výborné jedlo vhodné na akúkoľvek príležitosť a to je recept na jelenie mäso. Ja som použila jelenie stehno. Obed bol veľmi chutný, vyskúšajte ho aj vy

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Príprava mäsa: Jelenie stehno očistíme, odstránime blany a nakrájame na plátky.

  • Krok 2.

    Zatiahnutie mäsa: Vo veľkej panvici rozohrejeme masť a plátky mäsa na nej prudko opečieme zo všetkých strán, aby sa zatiahli. Mäso odložíme bokom.

  • Krok 3.

    Príprava základu: Vo výpeku po mäse opražíme cibuľu do zlatista. Pridáme mrkvu a zeler, a restujeme spolu približne 10 minút, kým zelenina začne karamelizovať. Na dochutenie: Pridáme horčicu a paradajkový pretlak, a všetko spolu krátko orestujeme. Pridáme ocot a cukor, necháme skaramelizovať. Dochutíme soľou, čiernym korením, cesnakom a mletou paprikou. Premiešame.

  • Načítavam ...
  • Krok 4.

    Pečenie: Zmes preložíme do hlbšieho pekáča, vložíme orestované jelenie mäso, zakryjeme alobalom a pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C približne 2,5 hodiny, kým mäso nezmäkne.

  • Krok 5.

    Dokončenie omáčky: Mäso vyberieme z pekáča a omáčku rozmixujeme dohladka. Následne ju privedieme k varu, aby sa spojila. Podávanie: Podávame so zemiakovou kašou alebo inou prílohou podľa chuti. Dobrú chuť :)

Načítam obsah...