Komentár kuchára
Ahojte. Doma sme všetci chorí tak som na dva dni navarila. Pre dedka držková polievka, pre syna jelenie stehno v omáčke z koreňovej zeleniny. Dajte mi v komentári vedieť ako vám chutilo
Popis
Dnes si budeme podávať výborné jedlo vhodné na akúkoľvek príležitosť a to je recept na jelenie mäso. Ja som použila jelenie stehno. Obed bol veľmi chutný, vyskúšajte ho aj vy
- 800 g Jelenie stehno (odblanené a nakrájané na plátky) recepty
- 2 KS Cibuľa (nakrájané na drobno) recepty
- 2 KS Mrkva recepty
- 1/2 KS Zeler recepty
- 2 PL Bravčová masť recepty
- 1 PL Horčica recepty
- 1 PL Paradajkový pretlak recepty
- 1 PL Ocot recepty
- 1 PL Cukor kryštálový recepty
- 1 ČL Soľ recepty
- 2 strúčik Cesnak recepty
- 1/2 ČL Červená paprika sladká (podľa chuti) recepty
- Čierne korenie mleté (podľa chuti) recepty
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Príprava mäsa: Jelenie stehno očistíme, odstránime blany a nakrájame na plátky.
-
Krok 2.
Zatiahnutie mäsa: Vo veľkej panvici rozohrejeme masť a plátky mäsa na nej prudko opečieme zo všetkých strán, aby sa zatiahli. Mäso odložíme bokom.
-
Krok 3.
Príprava základu: Vo výpeku po mäse opražíme cibuľu do zlatista. Pridáme mrkvu a zeler, a restujeme spolu približne 10 minút, kým zelenina začne karamelizovať. Na dochutenie: Pridáme horčicu a paradajkový pretlak, a všetko spolu krátko orestujeme. Pridáme ocot a cukor, necháme skaramelizovať. Dochutíme soľou, čiernym korením, cesnakom a mletou paprikou. Premiešame.