Lenka Sivakova profilová foto

Porcií 4
Minút180
NáročnosťNízka

(5 / 5)
Videné: 164 x
Vytvorené: 08.11.2024

Kategória:
Mäsité jedlá
Základ výživy a bielkovín

Komentár kuchára

Ahojte. Doma sme všetci chorí tak som na dva dni navarila. Pre dedka držková polievka, pre syna jelenie stehno v omáčke z koreňovej zeleniny. Dajte mi v komentári vedieť ako vám chutilo

Popis

Dnes si budeme podávať výborné jedlo vhodné na akúkoľvek príležitosť a to je recept na jelenie mäso. Ja som použila jelenie stehno. Obed bol veľmi chutný, vyskúšajte ho aj vy

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Príprava mäsa: Jelenie stehno očistíme, odstránime blany a nakrájame na plátky.

  • Krok 2.

    Zatiahnutie mäsa: Vo veľkej panvici rozohrejeme masť a plátky mäsa na nej prudko opečieme zo všetkých strán, aby sa zatiahli. Mäso odložíme bokom.

  • Krok 3.

    Príprava základu: Vo výpeku po mäse opražíme cibuľu do zlatista. Pridáme mrkvu a zeler, a restujeme spolu približne 10 minút, kým zelenina začne karamelizovať. Na dochutenie: Pridáme horčicu a paradajkový pretlak, a všetko spolu krátko orestujeme. Pridáme ocot a cukor, necháme skaramelizovať. Dochutíme soľou, čiernym korením, cesnakom a mletou paprikou. Premiešame.

Načítam obsah...