Lenka Sivakova profilová foto

Porcií 5
Minút100
NáročnosťNízka

(5 / 5)
Videné: 1 945 x
Vytvorené: 31.01.2024

Kategória:
Mäsité jedlá
Základ výživy a bielkovín

Komentár kuchára

Ahojte. U mňa dnes Segedín z bravčového pliecka a domáce parené knedle. Dobrú chuť :)

Popis

Výborný segedínsky guláš jednoducho. Recept na Segedín zvládne naozaj každý. Ako prílohu podávame domáce parené knedle

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Na masti spražíme cibuľu, pridáme pokrájane pliecko a chvíľku dusíme, pridáme pretlačený cesnak, soľ, čierne korenie, nove korenie, bobkový list, sladkú mletú papriku a kyslú kapustu.

  • Krok 2.

    Pomiešame a zalejeme vodou po vrch kapusty. Varíme kým mäso nezmäkne. Nakoniec vlejeme sladkú smotanu. Kto chce si zahusti múkou

  • Krok 3.

    Ak však nemáte kúpenú knedľu: KNEDLE - na 3 ks- 750 g plh. muka, 2 cl sol, 1 vajicko, 400 ml. mlieko, 1 cl cukor, 3/4 deci olej , kocka kvasníc ( 42g) - z pol mlieka , kvasníc a cukru pripravíme kvások, keď napučí pridáme k ostatnému a vypracujeme tuhšie cesto . Necháme 45 min kynúť . Potom vytvarujeme 3 knedle . Necháme podkysnut -15 min . Každý kus paríme 20min. Po vybratí potrieme olejom.

Načítam obsah...