Výborný obed si viem predstaviť aj rýchlo a toto je ten dobrý recept na rýchle bravčové na hrášku. Podával som s ryžou ale mám ho rád aj s tarhoňou alebo slovenskou ryžou
Dobrý základ je nechať na drobno nakrájanú cibuľu nie len zosklovatieť na oleji ale ju nechať pri miešaní naozaj nech trochu zhnedne, dodá nám to pekne hnedú farbu vo výsledku. Ďalej pridáme na kocky nakrájanú krkovičku aby sa zatiahla a následne pridáme soľ, červenú papriku sladkú alebo ostrú.. je to na vás. Ďalej korenie.. poriadne premiešame a podlejeme kúskom horúcej / vriacej vody - pozor, úplne to zaliať nechceme.
Necháme pod pokrývkou prevrieť pokiaľ mäsko nezmäkne. V túto chvíľu som si začal variť zvlášť ryžu ako prílohu. Pred koncom pridáme hrášok a ak je nutné, dochutíme. Podávame s ryžou no občas to zamením s tarhoňou alebo slovenskou ryžou. Taktiež malá vychytávka.. ak na tanieri na to nastrúhame kúsok tvrdého syru .. je to tiež pecka :) Dobrú chuť
Teším sa s každej odozvy, na každý recept. Ak predsa navaríte podľa niektorého z mojich receptov, budem ešte radšej ak zanecháš komentár :)
Zobraz profil
Pre pridávanie komentára sa prihláste.