Jednoduchý recept na chrumkavé kurča.
Pokiaľ chcete chrumkavé kuriatko a ešte ste ho nerobili, tak stačí v rastlinnom oleji rozmiešať spolu červenú papriku a soľ. Potrieme a vymastíme kuriatko touto zmesou, ale aj z vnútra. Ingrediencie podľa váhy kuriatka a podľa chuti.
Rúru rozohrejeme na 160°C a kurča pečieme na tejto teplote nezakryté na pekáči podľa váhy - čo kilo to hodina.
Priebežne asi dva tri krát podlejeme výpekom aj s podlejeným vývarom. Pred dopečením si odoberáme trochu výpeku a rozmixujeme s dvoma polievkovými lyžicami medu. Potrieme s tým kuriatko a na 15 min ho necháme dopiecť do chrumkava.
Prílohu si volí každý sám. Napríklad ryža, hranolky či americké zemiaky s dobrým šalátom.
Pre pridávanie komentára sa prihláste.