Komentár kuchára
Obed ako lusk, roláda z mletého mäsa so zemiakovým pyré a zdravou porciou mrkvového šalátu. TOPka :)
Popis
Jednoduchý recept na mäsovú roládu. Obed ako lusk, roláda z mletého mäsa so zemiakovým pyré a zdravou porciou mrkvového šalátu. Vyskúšaj to, dobrú chuť
Potrebujeme:
- 1 Kg Mleté mäso recepty
- 4 KS Žemľa (staršie) recepty
- 3 KS Vajce recepty
- 1-2 KS Cibuľa (podľa chuti) recepty
- 2-3 strúčik Cesnak (podľa chuti) recepty
- 1-2 ČL Soľ (podľa chuti) recepty
- 1/2 ČL Rasca (podľa chuti) recepty
- 1/2 ČL Čierne korenie mleté (podľa chuti) recepty
- cca 1 dl Mlieko recepty
- 2 ČL Červená paprika sladká (podľa chuti) recepty
- 1 Kg Zemiaky recepty
- 2-3 dl Mlieko (podľa konzistencie) recepty
- 2 ČL Soľ (do vody pri varení) recepty
- 50 g Maslo (podľa chuti) recepty
- 300 g Mrkva recepty
- 1 KS Jablko recepty
- 1-2 ČL Citrónová šťava recepty
- Cukor kryštálový (podľa chuti) recepty
Príloha: Zemiakové pyré
Šalát
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
ROLADA- robila som z 1 kg mletého mäsa, 4 staršie žemle, 3 vajíčka, postrúhaná cibuľa, cesnak, soľ, rasca, čierne korenie, mletá paprika. Žemle rozmočíme v troche mlieka a pridáme ostatné ingrediencie . Vypracujeme mäsové cesto. Na stôl si dáme alobal, potrieme olejom a mäso rozplackáme na obdĺžnik. Naukladáme varene vajíčka, parky, slaninku ( kto čo ma rád ) pomocou alobalu stočíme a dáme na papier na pečenie. Vrch posypeme strúhankou a pečieme pod alobalom. Na 200°C, 30 min.. potom bez alobalu 180°C 15 minút.
-
Krok 2.
ZEMIAKOVE PYRE- zemiaky uvaríme v slanej vode. Pridáme maslo a ručne popučíme. Pridáme horúce mlieko a mixneme metrličkovým mixérom.
-
Krok 3.
SALAT- postrúhame mrkvu na jemno a jablko nahrubo. Do vody dáme citrónovú stavu a cukor . Šalát zalejeme.