Komentár kuchára
Tento recept je veľmi jednoduchý a otvorený improvizácii. Je úplne jedno aké suroviny máte v chladničke, tento recept Vám nezaberie viac ako 20 minút.
Popis
Výborný a jednoduchý recept na opekané ázijské rezance. Ázijská kuchyňa je veľmi obľúbená aj u nás. No naše ázijské jedlá sú naše domáce
- 250 Bravčové mleté mäso recepty
- 1 KS Cibuľa recepty
- 200 g Zelenina mix (podľa vlastného výberu) recepty
- 200 g Cestoviny (čínske nudle) recepty
- 2 KS Vajce recepty
- Čierne korenie mleté (podľa chuti) recepty
- 1-2 štipka Kurkuma (podľa chuti) recepty
- 2 strúčik Cesnak recepty
- Soľ (podľa chuti) recepty
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Na rozpálenom oleji osmažíme cibuľku. Pridáme mäso (nepovinné a preskočiteľné), po chvíli osolíme a opepríme, keď je mäso hotové tak odložíme bokom.
-
Krok 2.
Na panvici orestujeme zeleninu (používam čínsku alebo mexickú), do zeleniny pridáme štipku soli, cukru, pol čajovej lyžičky kurkumy. (Určite nezakrývame, potrebujeme odpariť vodu zo zeleniny). Po orestovaní pridáme do zeleniny mäso a chvíľu restujeme spolu.
-
Krok 3.
Medzi tým si uvaríme v slanej vode cestoviny / nudle a necháme vodku odkvapkať.