Komentár kuchára
Máme doma teplovzdušnú fritézu, v ktorej veľmi radi robíme aj tieto chutné fašírky. Sú jemnučké, šťavnaté a o čosi zdravšie keďže nie sú tak napité olejom.
Popis
Klasické bravčové fašírky pripravené v teplovzdušnej fritéze. Sú chutné, jemné a o čosi zdravšie keďže nie sú napité olejom.
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Najskôr si namočíme staršie rožky na pár minút do vody.
-
Krok 2.
Do mletého mäsa pridáme vajcia, cesnak, soľ, korenie, majoránku, rascu, múku, vyžmýkané rožky a všetko poriadne najlepšie rukou premiešame.
-
Krok 3.
Vytvoríme fašírky, ktoré obalíme v strúhanke a buď vyprážame na oleji alebo ako my robíme, len pokvapkáme olejom a pečieme v teplovzdušnej fritéze na 180°C 10 minút a po otočení ešte 5 minút.