Za recept Ďakujeme Blanka Kozáková.
Pravý pikantný bravčový guláš v našom prípade je síce podávaný s ryžou. Nájde si však pekné miesto aj pri knedlíku. Pravý gúľaš tak ako sa patrí
Nadrobno nakrájanú cibuľu restujeme na tuku do tmavšej hnedej farby (kvôli farbe guláša). Zasypeme paprikou, len necháme speniť a zalejeme troškou vody, aby paprika nezhorkla. Pracujeme rýchlo.
Vložíme na kocky nakrájané mäso a opekáme, ďalej okoreníme mäso (soľ, korenie, rascu) a vložíme pretlak, ten je potrebné veľa presmažiť s mäsom, aby stratil na kyslosti. Keď toto všetko máme hotové, zalejeme vývarom po okraj mäsa (počas dusenia sa bude dolievať, je to lepšie). Pridáme nakrájanú papriku. Ďalej pridáme majorán a rozotrený cesnak. Mäso necháme dusiť.
Keď je mäso dostatočne mäkké, tak ho vyberieme a šťavu zahustíme chlebom, zápražkou alebo záklechtou (trochou hladkej múky rozmiešanej vo vode). Potom už zostáva len nechať guláš prevariť a dochutiť (solí, korením, cesnakom, majoránom, drvenou rascou). Nakoniec pridáme mäso.
Pomôcka: keď je cibuľa pri restovaní niektorá tmavšia a niektorá svetlejšia, tak stačí pridať trošku vody, cibuľa sa zjednotí do tmavšej farby a nedôjde tak k pripáleniu.
Podávame s ryžou alebo knedľou. Je to na vás a dobrú chuť
Teším sa s každej odozvy, na každý recept. Ak predsa navaríte podľa niektorého z mojich receptov, budem ešte radšej ak zanecháš komentár :)
Zobraz profil