Peter Lauf profilová foto

Porcií 10
Minút90
NáročnosťNízka

(4.08 / 5)
Videné: 23 311 x
Vytvorené: 09.02.2022

Kategória:
Mäsité jedlá
Základ výživy a bielkovín
Pozor Súťaž!
Vianoce 2024 - Súťaž o sadu nožov - Ideš variť? Zapoj sa pridaním receptu a si v hre

Komentár kuchára

Za recept Ďakujeme Blanka Kozáková.

Popis

Pravý pikantný bravčový guláš v našom prípade je síce podávaný s ryžou. Nájde si však pekné miesto aj pri knedlíku. Pravý gúľaš tak ako sa patrí

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Nadrobno nakrájanú cibuľu restujeme na tuku do tmavšej hnedej farby (kvôli farbe guláša). Zasypeme paprikou, len necháme speniť a zalejeme troškou vody, aby paprika nezhorkla. Pracujeme rýchlo.

  • Krok 2.

    Vložíme na kocky nakrájané mäso a opekáme, ďalej okoreníme mäso (soľ, korenie, rascu) a vložíme pretlak, ten je potrebné veľa presmažiť s mäsom, aby stratil na kyslosti. Keď toto všetko máme hotové, zalejeme vývarom po okraj mäsa (počas dusenia sa bude dolievať, je to lepšie). Pridáme nakrájanú papriku. Ďalej pridáme majorán a rozotrený cesnak. Mäso necháme dusiť.

  • Krok 3.

    Keď je mäso dostatočne mäkké, tak ho vyberieme a šťavu zahustíme chlebom, zápražkou alebo záklechtou (trochou hladkej múky rozmiešanej vo vode). Potom už zostáva len nechať guláš prevariť a dochutiť (solí, korením, cesnakom, majoránom, drvenou rascou). Nakoniec pridáme mäso.

  • Načítavam ...
  • Krok 4.

    Pomôcka: keď je cibuľa pri restovaní niektorá tmavšia a niektorá svetlejšia, tak stačí pridať trošku vody, cibuľa sa zjednotí do tmavšej farby a nedôjde tak k pripáleniu.

  • Krok 5.

    Podávame s ryžou alebo knedľou. Je to na vás a dobrú chuť

Kuchár/ka

Peter Lauf

Teším sa s každej odozvy, na každý recept. Ak predsa navaríte podľa niektorého z mojich receptov, budem ešte radšej ak zanecháš komentár :)

Zobraz profil
Načítam obsah...