listok
Zdenka Kuruova

Porcií 8
Minút 40
Náročnosť Nízka

(5 / 5)
Videné: 7 902 x
Aspik

Komentár kuchára

Aspik alebo tiež poznáme pod názvom Vaječný aspik / Vajíčková tlačenka. Môžeme tomu vymyslieť veľa nazvať ale stále je to dobrota :)


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Recept :) na Aspik alebo vaječnú tlačenku Budeme potrebovať aj formu na rôsoly alebo srnčí chrbát.

  • Krok 2.

    Postup je veľmi jednoduchý. Uvaríte do mäkka mrazenú zeleninu, scedíte ju, necháte poriadne vychladnúť, pridáte do toho nakrájanú diétnu salámu, kyslé uhorky, vajcia uvarené natvrdo a nasekané nadrobno, majonézu alebo tatársku omáčku. Potom v 3 dcl vody uvarte zeleninový bujón, vo vychladnutom bujóne rozmiešajte v ňom 2 vrecká želatíny, vlejte do misy so zeleninou, poriadne premiešajte.

  • Krok 3.

    Dochuťte podľa chuti. Ak použijete srnčí chrbát, formu vyložte potravinárskou fóliou, ak plastový rôsolníček, opláchnite ho pod studenou vodou. Nalejte do farmy celú zmes a strčte do chladničky na celú noc.

  • Celý postup nájdeš SEM

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept