Velmi chutné jedlo nie len pre chubárov .použila som mix hríbov - hríby dubové, smrekové, zrnitohlubikové, smrčky, jedle, kuriatka pravé, rydziky smrekové, mix suchhríbov.
Bravčová krkovička na hubách s hráškom. Použili sme dokonca aj Smrčok jedlý. No aké huby použijete, je na vas. Recept na krkovičku na hubách
Bravčové mäso pokrájame. Cibulu opražíme na oleji do sklovita. Pridáme mäso a zatiahneme. Pridáme horčicu, soľ, korenie, cesnak, rascu, sladkú mletú papriku a sparené sušené hríby - tú zmes ako ste sa rozhodli - prípadne čo máte.
Zalejeme vodou a varíme v kuchte 1 hodiny alebo v hrnci 2 hodiny.
V troche vody rozrobíme 1 pl polohrubej múky a vlejeme k ostatnému. Necháme prevariť a môžeme podávať s ryžou