Komentár kuchára
Velmi chutné jedlo nie len pre chubárov .použila som mix hríbov - hríby dubové, smrekové, zrnitohlubikové, smrčky, jedle, kuriatka pravé, rydziky smrekové, mix suchhríbov.
Popis
Bravčová krkovička na hubách s hráškom. Použili sme dokonca aj Smrčok jedlý. No aké huby použijete, je na vas. Recept na krkovičku na hubách
- 1 Kg Bravčová krkovička recepty
- 150 g Cibuľa (2ks) recepty
- 2 strúčik Cesnak recepty
- 1 PL Horčica recepty
- Soľ (podľa chuti) recepty
- Čierne korenie mleté (podľa chuti) recepty
- Rasca mletá recepty
- Červená paprika sladká recepty
- 60 g Sušené huby (mix hríbov) recepty
- pár Smrčok jedlý (podľa chuti) recepty
- 1,2 l Pitná voda recepty
- 1 PL Múka polohrubá recepty
- 50 ml Olej recepty
- 1 Konzerva Hrášok (menšia) recepty
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Bravčové mäso pokrájame. Cibulu opražíme na oleji do sklovita. Pridáme mäso a zatiahneme. Pridáme horčicu, soľ, korenie, cesnak, rascu, sladkú mletú papriku a sparené sušené hríby - tú zmes ako ste sa rozhodli - prípadne čo máte.
-
Krok 2.
Zalejeme vodou a varíme v kuchte 1 hodiny alebo v hrnci 2 hodiny.
-
Krok 3.
V troche vody rozrobíme 1 pl polohrubej múky a vlejeme k ostatnému. Necháme prevariť a môžeme podávať s ryžou