Recept
Komentár kuchára
Rád sa vraciam ku chutným a overeným receptom a Hovädzí stroganov patrí naozaj medzi tie obľúbené. Vhodný pre akúkoľvek príležitosť
Popis
Rád sa vraciam ku chutným a overeným receptom a Hovädzí stroganov patrí naozaj medzi tie obľúbené. Vhodný pre akúkoľvek príležitosť
Potrebujeme:
- 150 g Slanina recepty
- 1 KS Cibuľa šalotka recepty
- 150 g Šampiňóny recepty
- 1/4 ČL Čierne korenie mleté recepty
- 400 g Hovädzia sviečkovica recepty
- 1 ČL Dijonská horčica recepty
- 1 ČL Worcestrová omáčka recepty
- Paradajkový pretlak (podľa chuti) recepty
- 100 g Kyslá uhorka (podľa chuti) recepty
- 150 ml Smotana na varenie recepty
- 50 g Maslo recepty
- Limetková šťava (podľa chuti) recepty
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Hovädzí stroganov. Na tenko nakrájanú prerastenú slaninu som opražil na panvici, pridal som najemno nakrájanú šalotku a spolu som ich orestoval. Ďalej som pridal šampiňóny nakrájané na plátky, okorenil a tiež spolu zarestoval.
-
Krok 2.
Teraz si to odložíme na bok z panvice, na tú rozohriatú panvicu som pridal na rezance nakrájanú hovädziu sviečkovicu a nechal aby sa mäso zatiahlo (nepotrebuje veľa ) lebo sa mäso vysuší. K mäsu som vrátil šampiňóny s cibuľou a slaninou.
-
Krok 3.
Jemne som to posolil, okorenil pridal čajovú lyžičku dijónskej horčice, worčestrovej omáčky podľa chuti a troška paradajkového pretlaku. Cele som to premiešal aby sa chute spojili.