Rád sa vraciam ku chutným a overeným receptom a Hovädzí stroganov patrí naozaj medzi tie obľúbené. Vhodný pre akúkoľvek príležitosť
Rád sa vraciam ku chutným a overeným receptom a Hovädzí stroganov patrí naozaj medzi tie obľúbené. Vhodný pre akúkoľvek príležitosť
Hovädzí stroganov. Na tenko nakrájanú prerastenú slaninu som opražil na panvici, pridal som najemno nakrájanú šalotku a spolu som ich orestoval. Ďalej som pridal šampiňóny nakrájané na plátky, okorenil a tiež spolu zarestoval.
Teraz si to odložíme na bok z panvice, na tú rozohriatú panvicu som pridal na rezance nakrájanú hovädziu sviečkovicu a nechal aby sa mäso zatiahlo (nepotrebuje veľa ) lebo sa mäso vysuší. K mäsu som vrátil šampiňóny s cibuľou a slaninou.
Jemne som to posolil, okorenil pridal čajovú lyžičku dijónskej horčice, worčestrovej omáčky podľa chuti a troška paradajkového pretlaku. Cele som to premiešal aby sa chute spojili.
Pridáme nestrúhané (alebo na tenko narezané) kyslé uhorky a zahustíme smotanou. Na koniec zjemníme maslom. Na dochutenie som použil šťavu z limetky (dá sa aj šťava z kyslých uhoriek).
Ako prílohu použijeme obľúbenú ryžu či hranolky. Dobrú chuť