Štefan Halàsz  profilová foto

Porcií 4
Minút55
NáročnosťNízka

(4.8 / 5)
Videné: 5 865 x
Vytvorené: 22.01.2022

Kategória:
Mäsité jedlá
Základ výživy a bielkovín
Pozor Súťaž!
Vianoce 2024 - Súťaž o sadu nožov - Ideš variť? Zapoj sa pridaním receptu a si v hre

Komentár kuchára

Rád sa vraciam ku chutným a overeným receptom a Hovädzí stroganov patrí naozaj medzi tie obľúbené. Vhodný pre akúkoľvek príležitosť

Popis

Rád sa vraciam ku chutným a overeným receptom a Hovädzí stroganov patrí naozaj medzi tie obľúbené. Vhodný pre akúkoľvek príležitosť

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Hovädzí stroganov. Na tenko nakrájanú prerastenú slaninu som opražil na panvici, pridal som najemno nakrájanú šalotku a spolu som ich orestoval. Ďalej som pridal šampiňóny nakrájané na plátky, okorenil a tiež spolu zarestoval.

  • Krok 2.

    Teraz si to odložíme na bok z panvice, na tú rozohriatú panvicu som pridal na rezance nakrájanú hovädziu sviečkovicu a nechal aby sa mäso zatiahlo (nepotrebuje veľa ) lebo sa mäso vysuší. K mäsu som vrátil šampiňóny s cibuľou a slaninou.

  • Krok 3.

    Jemne som to posolil, okorenil pridal čajovú lyžičku dijónskej horčice, worčestrovej omáčky podľa chuti a troška paradajkového pretlaku. Cele som to premiešal aby sa chute spojili.

  • Načítavam ...
  • Krok 4.

    Pridáme nestrúhané (alebo na tenko narezané) kyslé uhorky a zahustíme smotanou. Na koniec zjemníme maslom. Na dochutenie som použil šťavu z limetky (dá sa aj šťava z kyslých uhoriek).

  • Krok 5.

    Ako prílohu použijeme obľúbenú ryžu či hranolky. Dobrú chuť

Načítam obsah...