Komentár kuchára
Máte chuť na obyčajnú slovenskú klasiku? Tento typ na obed je tu potom pre vás :)
Popis
Skvelé tradičné Fašírky na kapuste so zemiakmi. Tento recept na fašírky s kapustou vám dodá vôňu a chuť tradičného domova. Zdravé a chutné jedlo
- 500 g Mleté mäso recepty
- 2 KS Žemľa (staršie) recepty
- Čierne korenie mleté (podľa chuti) recepty
- Soľ (podľa chuti) recepty
- 3 strúčik Cesnak recepty
- 1 KS Vajce recepty
- Strúhanka (na zahustenie) recepty
- 800 g Kapusta kyslá (balená) recepty
- 3 PL Paradajkový pretlak recepty
- 1 KS Cibuľa recepty
- 1 strúčik Cesnak recepty
- Soľ recepty
- Čierne korenie mleté recepty
- Rasca recepty
- Pitná voda (na podliatie) recepty
Potrebujeme:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Do misy dáme mäso, prisypeme soľ, korenie a majoránku, pretlačený cesnak, vajce a vo vode namočené žemle. Zahustíme strúhankou. Všetko zmiešame do tvarovateľnej hmoty a necháme trocha odstáť v chladničke. Zo zmesi tvarujeme guľky, mierne sploštíme dlaňami.
-
Krok 2.
Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájanú kapustu, ochutíme a podusíme asi 15 minút, aby kapusta zmäkla. Vmiešame pretlačený cesnak a preložíme na hlbší plech. Podlejeme vodou.
-
Krok 3.
Fašírky ukladáme na kapustu a pečieme v rúre vyhriatej na 200°C asi 45 minút. V polovici pečenia fašírky obrátime. Podľa potreby prilievame vodu.