Máte chuť na obyčajnú slovenskú klasiku? Tento typ na obed je tu potom pre vás :)
Skvelé tradičné Fašírky na kapuste so zemiakmi. Tento recept na fašírky s kapustou vám dodá vôňu a chuť tradičného domova. Zdravé a chutné jedlo
Do misy dáme mäso, prisypeme soľ, korenie a majoránku, pretlačený cesnak, vajce a vo vode namočené žemle. Zahustíme strúhankou. Všetko zmiešame do tvarovateľnej hmoty a necháme trocha odstáť v chladničke. Zo zmesi tvarujeme guľky, mierne sploštíme dlaňami.
Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájanú kapustu, ochutíme a podusíme asi 15 minút, aby kapusta zmäkla. Vmiešame pretlačený cesnak a preložíme na hlbší plech. Podlejeme vodou.
Fašírky ukladáme na kapustu a pečieme v rúre vyhriatej na 200°C asi 45 minút. V polovici pečenia fašírky obrátime. Podľa potreby prilievame vodu.
Podávame so zemiakovým pyré alebo varenými zemiakmi. Dobrú chuť :)